Hoppa till huvudinnehållet

Man skjuten av polis – hotade patruller med tillhygge

Publicerad:
En man sköts av polis i natt i Kil. Foto: Helena Karlsson

En man i 50-årsåldern har under natten skjutits av polis i Kil. Mannen ska ha hotat polispatruller med ett tillhygge efter att ha barrikaderat sig i en lägenhet.

Mannen vårdas nu med mycket allvarliga skador på Centralsjukhuset i Karlstad.

Polisen larmades till lägenheten vid 01-tiden med anledning av en man som hotade sina grannar. Efter att patrullerna anlänt barrikaderade mannen sig i ett rum i lägenheten.

Plötsligt kom mannen ut ur rummet med någon typ av tillhygge. Enligt polisen tvingades patrullen då att skjuta mannen som sedan fördes till sjukhus.

– Vi förde samtal genom stängd dörr med den här mannen ganska länge. Vid klockan fem i morse kom han ut med ett tillhygge och hotade polispersonalen som tvingades värja sig mot detta genom att skjuta verkanseld, säger Lars Hedelin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

Mannen vårdas nu på intensivvårdsavdelningen på Centralsjukhuset i Karlstad.

Han har skador i bröstkorgen och skadeläget ska vara mycket allvarligt, enligt en kommuniké från Centralsjukhuset.

En förundersökning om försök till mord och grovt olaga hot mot tjänsteman har startats.

Ingen polis skadades vid ingripandet.

Artikeltaggar

Brott & blåljusHot och våld mot tjänstemanKilMordförsök

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.