Hoppa till huvudinnehållet

Filmen om Kördelux på Sagabio i Karlskoga

Publicerad:
Foto: Juha Helttunen

Under drygt två år har ett filmteam följt Kördelux. Nu visas filmen och man får följa körens resa fram till konserten tillsammans med Svenska kammarorkester.

Onsdagen den 15 februari visas dokumentärfilmen om Kördelux på Sagabio i Karlskoga. Tillsammans med Svenska kammarorkestern gav de en konsert i Konserthuset i Örebro 2019.

Kören består av ett 50-tal deltagare i olika åldrar och gemensamt är att medlemmarna har olika former av psykiska- och fysiska funktionsnedsättningar. I år firar kören tio år.

Kördeluxe har ett unikt konstnärligt uttryck som tilltalar publiken och deras glädje lyser alltid igenom. När de är tillsammans och sjunger hittar de ett syfte och en samhörighet.

Mellan 2019 och sommaren 2022 filmades deras resa och vägen fram till konserten visas i dokumentärfilmen ”Berättelsen om Konsert Delux - och hur världens bästa instrumentalister mötte världens bästa Kördelux”.

Filmen har har premiär på utvalda biografer i mitten av februari

Kördelux konsertresa blir film på bioduken: ”Helt fenomenalt”Kördelux-konsert kan visas på bioduken: ”Vill sprida sångglädjen”Kördelux, Öjebokören och Svenska kammarorkestern i unikt samarbete

Artikeltaggar

FilmerKarlskogaKördeluxNöje/Kultur

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.