Hoppa till huvudinnehållet

Tredje gången gillt för 16-åring som körde olovligt – åkte fast i Degerfors

Publicerad:
En 16-årig pojke åtalas misstänkt för olovlig körning efter att ha kört A-traktor som klassas som bil.
En 16-årig pojke åtalas misstänkt för olovlig körning efter att ha kört A-traktor som klassas som bil. Foto: Fredrik Sandberg/TT

En 16-årig pojke från Kristinehamn åtalas misstänkt för tre fall av olovlig körning, varav det senaste i Degerfors. Enligt åtalen ska han ha kört både bil och A-traktor utan att ha rätt till det.

Det var den 7 december som 16-åringen körde A-traktor, som var manipulerad så att den klassades som en personbil, utan att ha rätt till det. Händelsen ska enligt åtalet ha ägt rum i Karlstad. I samband med detta omhändertogs pojkens körkort.

Det andra åtalet gäller grov olovlig körning tio dagar senare. Detta är en brottsrubricering som används om det handlar om upprepade gärningar eller om man i samband med den olovliga körningen orsakat en olycka.

Den här gången ska 16-åringen ha kört en personbil i Grums.

Det tredje fallet handlar också om grov olovlig körning, den här gången har han dock förflyttat sig till Degerfors där han dagen innan julafton åter igen kör en annan A-traktor utan att ha rätt till det.

Även i det här fallet bedöms brottet som grovt på grund av att han tidigare åkt fast för samma sorts brott.

16-åringen har erkänt samtliga gärningar som han åtalas för.

Artikeltaggar

A-traktorÅtalBrott, lag och rättDegerforsGrumsKarlstadKristinehamnOlovlig körning

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.