Hoppa till huvudinnehållet

Högre vinst för Saab: ”Solid orderstock”

Publicerad:
Saabs storsäljare granatgeväret Carl Gustaf. Arkivbild. Foto: Fredrik Persson/TT

Försvarskoncernen Saab har haft ett bra fjärde kvartal i en allt oroligare värld. Både försäljning och rörelseresultat ökade, liksom orderingången. Det fjärde kvartalet i fjol blev omsättningen 13 866 miljoner kronor, mot 11 943 miljoner kronor under samma tid 2021.

Läs uppdaterad artikel här:

Världsläget gynnar Saab – men Gripen pressas

Rörelseresultatet blev 1 314 miljoner kronor för fjärde kvartalet 2022, mot 1 076 miljoner kronor under samma tid 2021.

Orderingången har ökat, från 12 218 miljoner kronor 2021 till 29 866 miljoner kronor för fjärde kvartalet 2022.

"Vi ser positivt på framtidsutsikterna för vår verksamhet. Vi har en solid orderstock och är väl positionerade att tillvarata tillväxtmöjligheter", skriver Saabs vd Micael Johansson i ett pressmeddelande.

Saabs koncernledning föreslår att utdelningen ska höjas från 4:90 kronor per aktie till 5:30 kronor per aktie.

Artikeltaggar

AktierFörsäljningKarlskogaMicael JohanssonNäringslivOmsättningSaab

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.