Hoppa till huvudinnehållet

Kemab korrigerar priset för Karlskoga Klok

Publicerad:
Reporter Helena Lundberg
Helena Lundberg
helena.lundberg@kt-kuriren.se
Karlskoga energi och miljö korrigerar nu priset för de kunder med avtalet Karlskoga Klok. På bilden företagets VD Sebastian Cabander.
Karlskoga energi och miljö korrigerar nu priset för de kunder med avtalet Karlskoga Klok. På bilden företagets VD Sebastian Cabander. Foto: Per Lindgren

Efter noggrann kontroll hos elhandelspartnern Jämtkraft har priset per kWh i januari korrigerats för de kunder med avtalet Karlskoga Klok.

På torsdagens kväll fick Karlskoga energi och miljö bekräftat av sin elhandelspartner Jämtkraft att priset per kWh i januari blivit fel för de kunder med avtalet Karlskoga Klok. En uppgift Kemab gick ut med på sin hemsida vid lunchtid på fredagen.

Orsaken till att beskedet ut till kund dröjde berodde på att man bett Jämtkraft att gå igenom även bakåt i tiden för att säkerställa att det inte blivit fel även tidigare månader.

– Vi bad dem verkligen säkerställa att det endast handlar om januari och när vi fick deras bekräftelse då valde vi att gå ut med en gång på hemsidan, säger marknadschef Peter Jarl.

Det ursprungliga priset på 330,80 öre per kWh korrigeras nu till 284,49 öre per kWh inklusive moms. Hur kunderna ska få korrekt belopp är i nuläget inte klart.

– Vi tittar just nu i vårt system hur vi ska lösa det här på bästa sätt. Fakturorna har gått ut med fel kilowattpris, självklart ska inte någon kund behöva betala fel pris. Sen exakt hur vi löser det är inte klart, säger Jarl och fortsätter:

– Vi hoppas kunna skicka ut en ny faktura med rätt pris. Får vi inte till det så får vi hitta någon annan väg, men ingen ska behöva betala mer än rätt belopp.

”Vi beklagar verkligen att du som elhandelskund har drabbats av detta i en tid då elmarknaden är orolig och priserna svänger kraftigt”, skriver Kemab i sitt meddelande.

Läs också:

Kemabs elavtal – inget klokt val i januari

Artikeltaggar

AvtalEkonomiJämtkraftKarlskogaKemabPeter JarlSebastian Cabander

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.