Hoppa till huvudinnehållet

Urstark BIK-vändning gav sjätte raka vinsten

Publicerad:
AIK:s Oscar Nord och BIK:s Alexander Leandersson. Arkivbild.
AIK:s Oscar Nord och BIK:s Alexander Leandersson. Arkivbild. Foto: Jessica Gow / TT

BIK vände 1–3 till 6–3-seger i tredje perioden borta mot AIK och Logan Cockerill sköt det matchvinnande målet.

Karl Helmersson: ”Roligt att det gav så pass bra utdelning”BIK Karlskogas form är bäst: ”Grymt imponerad av alla i sista perioden”

Det skiljde 16 poäng mellan tabellsexan BIK Karlskoga och sjuan AIK inför lördagsmatchen och det var två formstarka lag som möttes på Hovet. BIK stod på fem raka segrar medan AIK radat upp tre triumfer i rad.

Hemmagänget AIK öppnade första perioden bäst men det var gästerna från Värmland som gjorde första baljan. BIK-forwarden Albin Eriksson prickade in sitt 20:e mål för säsongen med ett snärtigt handledsskott och Kalle Jellvert stod för assist i en effektiv omställning. Eriksson 1–0-mål efter 10.34 var dessutom bortalagets första skott på mål. Till slut fick AIK hål på BIK-keepern Marcus Hellgren Smed och det var Filip Windlert som kvitterade till 1–1 när han sköt in pucken i typ öppet mål efter att Hellgren Smed fallit omkull.

1–1 blev 3–1

Hemmalaget vann skotten i första med 11–6 och i den andra med 9–5. BIK fick möjligheten att måla i powerplay men lyckades inte överlista Claes Endre och efter drygt halva andra perioden var AIK i 2–1-ledning genom mål av Oskar Magnusson. I slutet på andra gjorde Daniel Muzito-Bagenda 3–1 till Solna-laget i spel fem mot fyra och det var Viktor Lennartsson som satt utvisad två minuter extra för unsportsmanlike conduct. Markus Modigs var ytterst nära att reducera för BIK innan andra pausen men det var tvåmålsledning för AIK inför den tredje perioden.

3–1 blev 3–6

BIK-backen William Pethrus hade en fin reduceringschans tidigt i tredje men Claes Endre räddade. Men Endre klarade inte när David Lilja fick ett läge och stötte in BIK-reduceringen till 2–3 och Gustaf Franzén hade direkt efteråt en målchans för kvittering i ett bortalag som kändes riktigt på gång och AIK valde att ta timeout. Det stoppade inte Jesper Kokkonen från att pricka in 3–3 med ett vasst skott och de två BIK-baljorna kom på drygt en minut.

AIK hade ett jätteläge för att återta ledningen och sedan fick BIK ett nytt powerplay och även för gästerna var det nära nytt målfirande. Målen duggade minst sagt tätt i tredje perioden för Logan Cockerill gav BIK 4–3-ledning och då var det 11.34 kvar.

När AIK plockade ut Endre för kvitteringsjakt fixade Kokkonen 5–3 i tom bur och även Lilja nätade i tom kasse när BIK Karlskoga vann med 6–3 och tog sjätte raka segern.

Komplett matchfakta.

Tabellen.

Artikeltaggar

AIK HockeyBIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagHockeyallsvenskanHovetIshockey

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.