Hoppa till huvudinnehållet

15-åriga Filippa om debuten: ”Det var roligt – kul att bli tillfrågad”

Publicerad:
Karlskoga BMK:s lag lördag 11 februari. Bakre raden från vänster: Kristoffer Biel, Tony Tingström, Linus Johansson och Daniel Larsson. Främre raden från vänster: Evelina Biel, Filippa Nordkvist, Stina Connedal och Tuva Basson.
Karlskoga BMK:s lag lördag 11 februari. Bakre raden från vänster: Kristoffer Biel, Tony Tingström, Linus Johansson och Daniel Larsson. Främre raden från vänster: Evelina Biel, Filippa Nordkvist, Stina Connedal och Tuva Basson. Foto: Karlskoga badminton

Filippa Nordkvist lirade i går sin första match med Karlskoga BMK i division 3.

– Det var roligt. Kul att bli tillfrågad och att få vara med, säger talangen.

I går lördag var det dags för nya seriematcher för Karlskoga badmintonklubb i division 3 och i spelschemat väntade möte med BMK Carlton plus Christinehamns BS. Första bataljen mot Carlton blev walk over-vinst 8–0 för Karlskoga som sedan ställdes mot serieledande Christinehamn som både var och är obesegrat eftersom Christinehamn vann mot Karlskoga BMK med 8–0 i matcher.

Ett Karlskoga där 15-åriga talangen Filippa Nordkvist debuterade när hon tillsammans med Tuva Basson spelade damdubbel mot Åsa Abrahamsson och Vendela Tornblad. Abrahamsson och Tornblad vann med 2–0 i set efter 21–6 och 21–6.

– Det var första gången och det var roligt. Det var kul att bli tillfrågad och att få vara med, säger Filippa Nordkvist och fortsätter:

– Jag har spelat badminton i typ tre år. Under första året ungefär spelade jag inte så seriöst men sedan har det blivit roligare och jag har satsat mer på det.

– I dag gick det inte jättebra för egen del. Jag kan bättre, men det var ändå roligt att spela.

”Lite mer press och nervositet”

Filippa Nordkvist berättar att det fanns ett visst mått av nervositet till den här första matchen.

– Det var mer nervöst nu när man skulle representera sin klubb än när man spelar själv så att säga. Man kände lite mer press och nervositet inför det.

– Jag tror att jag kan få vara med någon mer gång så det ska bli kul.

Lördagsmatchen var mot ett Christinehamn som med två matcher kvar redan säkrat seriesegern med tio vinster på tio matcher, så det var som sagt tufft motstånd för Karlskoga.

– Det är ett väldigt duktigt lag, konstaterar Filippa.

Karlskoga BMK är på femte plats i tabellen.

Artikeltaggar

BadmintonChristinehamns BSKarlskoga BMK

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.