Hoppa till huvudinnehållet

Hjälpsändningar till Turkiet och Syrien skickas från Örebro flygplats

Publicerad:
300 tält är på väg till Turkiet.
300 tält är på väg till Turkiet. Foto: Reino Wikström/Lions

En Boeing 747, lastad med 300 familjetält, lyfte under söndagsförmiddagen från Örebro flygplats. Destinationen är de svårt drabbade jordbävningsområdena i Turkiet och Syrien.

Lions i Sverige har tillsammans med MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, beslutat att skicka tält och filtar med mera till Turkiet till ett värde för över två miljoner kronor.

Materialet lastades ombord under lördagskvällen på Örebro Airport och transportflyget lyfte strax efter kl.10 på söndagen den 12 februari.

Lasten var 300 familjetält, en donation från Lions, där MSB, , står för kontakt med mottagare samt transport och logistik för att de ska komma på plats i det drabbade området.

MSB skriver på sin hemsida att de arbetar intensivt och brett med stöd till de svårt drabbade områdena i Turkiet och Syrien med anledning av jordbävningarna för snart en vecka sedan. I slutet av förra veckan kontaktades de av Lions som vill överlämna en donation.Det var

En större donation materiel genomförs nu och som en del av den donationen görs under söndag den 12 februari en flygtransport med 300 familjetält.

Resterande materiel i denna donation, som större tält, generatorer och torrmat, kommer att transporteras till Turkiet i närtid.

Lions meddelar att tälten har landat och är på väg ut till ett av katastrofområdena vid Adana i Turkiet.

Artikeltaggar

JordbävningarLionsLogistikMSBOlyckor och katastroferÖrebroSamhälleSyrienTurkiet

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.