Hoppa till huvudinnehållet

Boende bjöds på tårtmys tillsammans med sina anhöriga

Publicerad:
Christina Jakobsson och Marianne Bergström passade på att besöka mamma Lillemor Bergström och hennes väninna Marianne Bergman.
Christina Jakobsson och Marianne Bergström passade på att besöka mamma Lillemor Bergström och hennes väninna Marianne Bergman. Foto: Julia Olsson

På Letälvsgården bjöd man in alla anhöriga för att bjuda på tårtfika i samband med alla hjärtans dag. Personalen passade även på att hålla ett informationsmöte om framtidens alla planer.

Att det var alla hjärtans dag var det svårt att undgå för de boende på Letälvsgården i Degerfors. Där hade man pyntat med hjärtformat pynt längs med korridorerna, och en hel eftermiddag arrangerades där de boendes anhöriga fick komma på besök.

Eftermiddagen inleddes med en samling i den stora samlingssalen för de anhöriga, för att höra vad man på äldreboendet har för planer inför framtiden. Något som uppskattades av många.

– Det är så roligt att höra att det händer saker och det verkar som att de har mycket planerat, säger Marianne Bergström, som var där för att besöka sin mamma Lillemor, tillsammans med sin syster Christina Jakobsson.

Lillemor har bott på Letälvsgården i ungefär två år, precis under pandemiåret. Något som dottern Christina misstänker är anledningen till en viss brist på information.

– Efter informationsmötet känner man att det är mycket information som inte riktigt har gått ut, men det är jättebra med såna här möten så att man får veta lite mer om vad mamma gör på dagarna, berättar Christina.

Fika med familjen

Efter informationsmötet vankades det fika och kvalitetstid med sina anhöriga.

– Det var väldigt god tårta, säger Lillemor medan slevar upp en bit gräddtårta.

Trots de härliga framtidsplanerna är det flera på boendet som är skeptiska till att de faktiskt kommer att genomföras.

– Det låter väldigt bra, men vi får se om det verkligen kommer att bli så, säger Marianne Bergman och Lillemor håller med.

– Jag tycker att det är lite tråkigt att det inte händer så mycket på somrarna. Då är det väldigt lite aktiviteter.

Under eftermiddagen var bland annat representanter från Svenska kyrkan, anhörigorganisationen, demenssamordnare, personal från ”Aktiv samvaro” och utbildningen ”Service medarbetare” på plats för att prata om deras verksamheter och deras samarbete med Letälvsgården.

Artikeltaggar

Alla hjärtans dagDegerforsLetälvsgårdenSvenska kyrkanUtbildningVård och omsorg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.