Hoppa till huvudinnehållet

Ny person häktad i vapenhärva - tre personer nu sitter häktade

Publicerad:
Foto: JESSICA GOW / TT

Vid en husrannsakan, i ett annat ärende, mot en lägenhet i Sandviken påträffade polisen skjutvapen. Två personer befanns sig i lägenhet och de greps och anhölls. Sedan anhölls två personer till, medan en av dem har släppts på fri fort.

Två män greps i Sandviken i Karlskoga den 6 januari misstänkta för grovt vapenbrott och anhölls senare. De ena mannen har släppts och den andra har häktats.

Samma dag anhölls även en annan man, i 30-årsåldern. Han häktades tre dagar senare på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott.

I början av februari förlängdes häktningstiden för de båda.

Mats Berg är åklagare och förundersökningsledare i fallet.

– Jag vill inte gå in på vad det är för skjutvapen, men det handlar om ett flertal vapen och de är påträffade i fastigheten.

En person släpptes efter några dagar.

– Misstankegraden kvarstår, men har försvagats så jag har bedömt att det inte räckt för en häktning, säger Mats Berg.

En man i 30-årsåldern är häktad misstänkt för grovt vapenbrott och även narkotikabrott. Han är sedan tidigare dömd för grov misshandel.

En man i 25-årsåldern är häktad misstänkt för grovt vapenbrott. Även han är sedan tidigare dömd för grov misshandel.

En man i 20-årsåldern är släppt, men fortfarande misstänkt för grovt vapenbrott.

Under tisdagen häktades en annan man 20-årsåldern, också misstänkt för grovt vapenbrott. Han, ihop med ytterligare en man, är även misstänkt för ringa narkotikabrott och narkotikabrott. Det är brott som skett vid ett annat tillfälle.

Åtal ska väckas senast den 23 februari.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättKarlskogaNarkotikabrottVapenbrott

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.