Hoppa till huvudinnehållet

BILDEXTRA: Här rullades röda mattan ut: ”Värmer i själen”

Publicerad:
Filip Robertsson, Kristina Nyqvist och Hampus Melander såg framemot att få se sig själva på bioduken. Foto: Kajsa Juslin

Flugor, galaklänningar och ett glas bubbel. På Folkets hus i Karlskoga hade man svidat om inför filmpremiären av Berättelsen om Konsert delux, efter tre års väntan.

– Jag hoppas också att man lyckats fånga känslan vi hade när vi stod där uppe på scenen, den var helt fantastisk, säger Filip Robertsson, medlem i Kördelux.

Filmen om Kördelux på Sagabio i Karlskoga

Efter tre års lång väntan var det under onsdagskvällen äntligen dags för Kördelux att få ha sin filmpremiär. Äntligen skulle de få se den dokumentär de så länge har arbetat med.

Under kvällen spelades Berättelsen om Konsert delux för första gången på bioduken i Karlskoga.

KT-kuriren tog sig till Folkets hus för att ta tempen på premiärnerverna och innanför dörrarna möttes man av ett varmt vimmel, leenden och kramar från alla håll och kanter. Kördelux-medlemmarna levde ut sin sanna Hollywood och fotades på den röda mattan med ett glas cider i ena handen.

Micaela Bonnerstig och Marie Salo kände sig lite nervösa inför filmvisningen.
Micaela Bonnerstig och Marie Salo kände sig lite nervösa inför filmvisningen. Foto: Kajsa Juslin

– Det var första gången på röda mattan för mig och det kändes jätteskönt. Jag älskar Kördelux. Jag kommer aldrig att sluta, säger Marie Salo med ett stort leende.

Röda mattan

Filip Robertsson, en av medlemmarna, är taggad på att få se filmen för första gången.

– Det var så himla roligt att spela in dokumentären och konserten var så bra. Jag hoppas dokumentären verkligen speglar vår dynamik och laganda. Jag hoppas också att man lyckats fånga känslan vi hade när vi stod där uppe på scenen, den var helt fantastisk.

Kristina Nyqvist är en av flera som under konserten som hade solouppträdanden, och är nu spänd på att få se sig själv och sina kompisar på storskärm. Dagen till ära har hon även på sig samma klänning som hon hade under konserten.

– Det är jättecool och häftigt att få vara här och gå på den röda mattan. Det ska också bli jätteroligt att se filmen och dansa på festen.

På röda mattan fick alla som ville fotograferas. Kristina Karlsson var en av många kördeluxmedlemmar som valde att föreviga kvällen med en bild.
På röda mattan fick alla som ville fotograferas. Kristina Karlsson var en av många kördeluxmedlemmar som valde att föreviga kvällen med en bild. Foto: Kajsa Juslin

Även fast många av medlemmarna har väntat länge på att få se dokumentären var det fler som kände nervositet och pirr inför filmvisningen.

– Det känns pirrigt och nervöst, men det ska också bli väldigt kul. Min mamma kommer för att kolla imorgon, berättar Kristina Karlsson.

Festligheter

Efter ungefär en timmes mingel och fotografering var det dags för stunden alla väntade spänt på, dokumentären, som under en och en halv timme spelades på bioduken.

 • Stefan Borg, ordförande i Öjebokören, tillsammans med Kördelux’s Marie Salo.
  Stefan Borg, ordförande i Öjebokören, tillsammans med Kördelux’s Marie Salo. Foto: Kajsa Juslin
 • Anette Olsson och Nils-Erik Karlsson
  Anette Olsson och Nils-Erik Karlsson Foto: Kajsa Juslin
 • Rozita Åkerstedt
  Rozita Åkerstedt Foto: Kajsa Juslin
 • Moy Puphung
  Moy Puphung Foto: Kajsa Juslin

Men kvällen avslutades inte efter den.

Efter filmen vankades det fest med snacks och dricka. Något som många såg framemot, och Hampus Melander var en av dem.

– Jag ska dricka kaffe och dansa. Det ska bli jätteroligt!

Även Moa Gustavsson såg framemot att få festa loss.

– Jag är mest taggad på att få festa, sjunga och dansa ikväll, säger hon och skrattar.

Moa Gustavsson såg framemot att få sjunga och dansa på efterfesten.
Moa Gustavsson såg framemot att få sjunga och dansa på efterfesten. Foto: Kajsa Juslin

Rozita Åkerstedt är en av flera som har sett till att den här dokumentären och dagen blev till verklighet.

– Alla är så glada och det är jätteroligt och härligt att se. Det värmer i själen. Det är också så roligt att alla är här.

I filmen medverkade även Svenska kammarorkestern och Öjebokören.

På plats på premiären var även politiker, tjänstemän, personal och familj.

Kördelux-konsert kan visas på bioduken: ”Vill sprida sångglädjen”Kördelux intar scen — efter tre år: ”Helt fantastiskt”Kördelux, Öjebokören och Svenska kammarorkestern i unikt samarbeteKördelux konsertresa blir film på bioduken: ”Helt fenomenalt”Filmen om Kördelux på Sagabio i Karlskoga

Artikeltaggar

DokumentärerFilmFilmerFotograferingKarlskogaKonserterKördeluxÖjebokörenRozita Åkerstedt

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.