Hoppa till huvudinnehållet

Klagomålet: Lärare tipsar elever om att stjäla alkohol från sina föräldrar

Publicerad:
Lärare ska ha tipsat högstadieelever om hur eleverna skulle stjäla alkohol hemma.
Lärare ska ha tipsat högstadieelever om hur eleverna skulle stjäla alkohol hemma. Foto: Janerik Henriksson/TT

En förälder till en högstadieelev har fått nog av sitt barns skolas bristande bemötande gällande mobbning. Nu har föräldern valt att klaga till skolledningen och även kontaktat skolinspektionen.

Föräldern beskriver en eskalerande situation, på en skola i Karlskoga kommun, där hens barn blir illa behandlad under lektionstid av andra elever och att ansvarig lärare inte ingriper för att stoppa mobbningen.

Det handlar om glåpord som sägs öppet till eleven och hens vänner börjat reagera över vads om sägs. Föräldern tycker att situationen nu gått alldeles för långt.

Stjäla alkohol

Föräldern är också upprörd över att en lärare avslutar sina e-mejl på ett alltför familjärt och opassande sätt till sina elever och upplever det som oetiskt.

Samma lärare ska ha, på lektionstid, berättat om hur eleverna ska stjäla sprit för sina föräldrar utan att de ska märka det. Föräldern tycker att gränsen är nådd med tanke på att eleverna är i högstadieåldern och vare sig ska dricka alkohol eller stjäla alkohol.

Artikeltaggar

AlkoholKarlskoga kommunLärareMat och dryckMobbningSamhälleSkolor

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.