Hoppa till huvudinnehållet

The Soundtrack of Our Lives återförenas: Önskan på dödsbädden

Publicerad:
Sångaren Ebbot Lundberg flankerad av värmlänningarna Martin Hederos och Mattias Bärjed.
Sångaren Ebbot Lundberg flankerad av värmlänningarna Martin Hederos och Mattias Bärjed. Foto: Pressbild

Efter tio år återförenas The Soundtrack of Our Lives för tre festivalspelningar i sommar. De kallar det för "Second Life Replay Reunion" och Way Out West i Göteborg är ett festivalstoppen.

Ifjol valdes The Soundtrack of Our Lives in i Swedish Music Hall of Fame och tog plats jämte bland andra Sven-Ingvars, Monica Zetterlund och Abba. Det var tio år sedan bandet splittrades och nu väntar en återförening i sommar.

"Vi kände nog alla att det kanske var dags att testa och se vad som händer med vårt DNA om vi spelar ihop igen”, säger sångaren Ebbot Lundberg i ett pressmeddelande till NWT.

”Och energin fanns där för DNA-stegen var fortfarande intakt trots vissa påfrestningar”.

TSOOL består av Mattias Bärjed, Fredrik Sandsten, Martin Hederos, Ian Person, Ebbot Lundberg och Kalle Gustafsson Jerneholm.
TSOOL består av Mattias Bärjed, Fredrik Sandsten, Martin Hederos, Ian Person, Ebbot Lundberg och Kalle Gustafsson Jerneholm. Foto: Pressbild

I bandet finns de båda värmlänningarna Martin Hederos och Mattias Bärjed.

”Jag känner att vår musik faktiskt har åldrats väl och att ingen gjort precis samma sak sedan vi la av, sade Martin Hederos till NWT i samband med introduktionen i Swedish Music Hall of Fame.

Gitarristen Mattias Bärjed uttryckte vid samma tillfälle en stolthet över det bandet åstadkommit:

”När bandet var aktivt så var jag så inne i allt, jag stannade aldrig upp och tänkte efter. Nu med distans känner jag mig väldigt stolt över det vi åstadkom tillsammans musikaliskt. Jag är glad och tacksam över att jag har varit en del av det som bandet har skapat.”

Mattias Bärjed är även aktuell med musiken till tv-serien ”Händelser vid vatten” och Martin Hederos har bland annat gjort musiken till ”Tunna blå linjen”.

Bandet turnerade mycket i USA.
Bandet turnerade mycket i USA. Foto: Arkiv

Önskan på dödsbädden

TSOOL släppte debutalbumet ”Welcome to the Infant Freebase” 1996 vilket gav bandet en Grammis för Årets nykomling. Bandet turnerade senare med Oasis vilket gav dem ett mindre genombrott i USA där de medverkade i bland annat David Lettermans talkshow.

Anledningen till återföreningen tillskrivs Bruce Emms. Han drev en musikaffär i Göteborg under många år och sågs som skyddsängel för hela musik-Göteborg. Bruce Emms gick bort under fjolåret och enligt ett pressmeddelande uttryckte han önskan om att TSOOL skulle återförenas på sin dödsbädd. Vid en minneskonsert till Emms förra året stod så delar av TSOOL på scenen.

”Det var det som triggade igång alltsammans”, säger Ebbot Lundberg.

Tre festivalspelningar ska det bli i sommar – Azkena Rock Festival i spanska Vitoria-Gasteiz den 16 juni, Way Out West i Göteborg den 11 augusti och Øyafestivalen i Oslo den 12 augusti.

Artikeltaggar

AbbaAzkena Rock FestivalBruce EmmsDavid LettermanEbbot LundbergFestivalerFritid och livsstilGöteborgHändelser vid vattenKändisarMartin HederosMattias BärjedMusikNöje/KulturOasisØyafestivalenReplayRockSångSpanienSven-IngvarsSwedish Music Hall of FameThe Soundtrack of Our LivesTunna blå linjenUSAWay Out West

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.