Hoppa till huvudinnehållet

Jan Johansson (KD): Soheilas kök har hjärtat på rätt ställe

Publicerad:
Love Tallmyren
love.tallmyren@karlskogatidning.se
Jan Johansson (KD), Soheila Fors och Roqia Zafari vid tisdagens tårtutdelning på Soheilas kök.
Jan Johansson (KD), Soheila Fors och Roqia Zafari vid tisdagens tårtutdelning på Soheilas kök. Foto: Privat

Medarbetarna på Soheilas kök i Degerfors blev extra uppvaktade den 14 februari, då Kristdemokraterna var på besök för att dela ut den årliga alla hjärtans dag-tårtan.

På Valentindagen begav sig Kristdemokraterna i Degerfors, med partiordförande Jan Johansson i spetsen, till Soheilas kök för att dela ut den sedvanliga tårtan dagen till ära.

– Jag anslöt till Kristdemokraterna i Degerfors 2006 och redan då gjorde partiet det här, så vi har nog gjort det i minst 20 år nu, säger Johansson.

På frågan om på vilket sätt Soheila Fors och hennes stab gjort sig förtjänta av utmärkelsen svarar Johansson att de har hjärtat på rätt ställe.

– Vi tycker att de jobbar för en viktig sak, som handlar om kvinnors plats i samhället och integration. De gör mycket för att minska bidragsberoendet samt hedersförtryck samtidigt som man ökar kvinnors självkänsla i samhället och får de att känna sig behövda, förklarar han.

Värdesätter arbetet

Vid tillfället delade man förutom tårtan också ut ett tillhörande diplom, där man bland annat lyfter vikten av att invandrarkvinnor får känna sig betydelsefulla och att de får lära sig det svenska språket. I motiveringen stipulerar man också att uppbrytandet av kvinnors isolering är en betydande beståndsdel i samhället, något som man alltså anser att Soheilas kök arbetar för.

Vad tror du att tårtan har för betydelse för pristagarna?

– Det är ju en uppmuntran till arbetet de gör, precis som när man talar om för kollegor att de gör ett bra jobb. Vi gör det för att visa uppskattning och för att visa att det de gör är värdefullt, vilket passar bra på alla hjärtans dag, svarar Johansson.

KD-ledaren berättar att Soheila med fler gladeligen tog emot hedersbetygelsen.

– De blev tacksamma för tårtan, de tyckte att det var jättekul, avslutar Johansson.

Foto: Privat

Artikeltaggar

Alla hjärtans dagDegerforsIntegrationJan JohanssonKommunpolitikKristdemokraternaNyheterSoheila ForsUtmärkelser

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.