Hoppa till huvudinnehållet

Ett lov fyllt av aktiviteter – från sport till mys

Publicerad:
För den som vill träna karate ges möjligheten vid tre tillfällen under sportlovsveckan. Här en bild från träning i en annan klubb. Foto: Per Engelbrektsson

Vecka 8 innebär i vår trakt sportlov. I år inget undantag och i Degerfors kan skollediga barn- och ungdomar välja mellan olika aktiviteter att roa sig med.

Veckan inleds med en spontanfotbollscup som Vallaskolan och Degerfors IF har anordnat för årskurs 7-9 i både Degerfors och Karlskoga. Lagen är redan anmälda men man kan gå till Stora Halla och titta på samt heja på de man håller på.

För den som hellre vill prova på karate finns även den möjligheten i Parskolans lilla gymnastiksal där Degerfors karateförening erbjuder den som vill att prova på karate vid tre tillfällen. Träningen sker barfota och det räcker med vanliga gymnastikkläder.

På biblioteket kan man läsa, leka och mysa alla dagar utom fredag under lovet. Fredagen blir det istället Bamsedag med möjligheter att pyssla, läsa och gå på tipspromenad. Det är även filmvisning inne på biblioteket.

På tisdag visas sportlovsbion Eldsjäl och biljetter kan man hämta på biblioteket.

Flyg och boule

Under onsdagen kan man spela boule och boccia med Korpen i Stora Halla, eller flyga enklare gummimotorflyg med Karlskogas modellflygklubb i intilliggande Stora Vallahallens A-hall. Klubben kommer även visa och flyga med sina övriga flygmodeller.

Onsdag och torsdag kan man också titta på när Degerfors IF:s A-lag tränar på Kemab arena i Karlskoga. Vid dåligt väder flyttas träningen in till Stora Halla.

För den som själv vill göra sig av med spring i benen går det utmärkt på torsdag, då Degerfors gymnastikförening bygger upp en hinderbana i Stora Vallahallens A-hall.

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors IF HerrFritid och livsstilKampsportKarateKarlskogaKemabKorpenSportlovStora Halla

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.