Hoppa till huvudinnehållet

Karlstad vann mot Degerfors inför över 1 000 åskådare

Publicerad:
Karlstads Johan Bertilsson mötte sitt tidigare gäng och anfallaren svarade för en assist på Solstadens konstgräsplan.
Karlstads Johan Bertilsson mötte sitt tidigare gäng och anfallaren svarade för en assist på Solstadens konstgräsplan. Foto: Oliver Thyberg

Karlstad Fotboll vände 0–1 till seger 2–1 mot Degerfors på Solstadens Arena och det var Samuel Nielsen som gjorde det matchvinnande målet i 77:e minuten.

– Vi gjorde en bra insats mot ett bra lag, säger Degerforstränaren Tobias Solberg som skickade ut en ny startelva jämfört med cupsegern mot IFK Luleå.

Tränaren hyllar talangen efter derbyvinsten: ”En mycket intressant spelare”

1 021 personer kom i kväll till Solstadens Arena för att kolla in träningsmatchen mellan division 1-laget Karlstad Fotboll och allsvenska Degerfors IF. DIF, som i går spelade i Svenska cupens gruppspel borta mot IFK Luleå och vann med 2–0, mönstrade av förklarliga skäl en helt ny startelva jämfört med söndagens.

Mittbacken Ilir Berisha gjorde debut i ett Karlstad där William Sonntag utgick skadad redan efter cirka tio minuter och i den 17:e matchminuten gjorde bortalaget Degerfors 1–0 genom Karim Mammar som stötte in bollen i nät efter en hörna där KF-målvakten Mathias Karlsson stod för ett misstag.

Hemmagängets kvittering tillverkades nästan omgående och det var Filip Johansson Bahar som satte 1–1 när han kom fri och förre DIF-anfallaren Johan Bertilsson stod för den fina framspelningen i djupled. 1–1 var också ställningen efter en halvlek där Karlstad totalt sett var det spelförande laget med mest boll och KF:s Ludvig Steen hade dessutom ett jätteläge.

Karlstads Filip Johansson Bahar satte 1–1-kvitteringen i den första halvleken på pass från Johan Bertilsson.
Karlstads Filip Johansson Bahar satte 1–1-kvitteringen i den första halvleken på pass från Johan Bertilsson. Foto: Oliver Thyberg

Solberg: ”Det var bra”

I starten på andra halvlek var båda lagen nära nya mål men efter drygt 70 minuter på matchuret var det fortsatt lika på ett. I den 77:e ändrade Samuel Nielsen på det när han sköt in 2–1 till Karlstad bakom Degerforsmålvakten Jonas Olsson.

Degerfors var nära en kvittering i slutet men det blev inga fler baljor och Karlstad vann alltså med 2–1.

– Det var bra, jag är nöjd med killarna. Vi gjorde en bra insats mot ett bra lag, säger Degerforscoachen Tobias Solberg om DIF-insatsen och berättar mer:

– Det var surt att förlora givetvis som det är i alla matcher men jag tycker vi gjorde ganska mycket bra där ute på planen mot ett bra Karlstad som sagt.

– Och med tanke på hur det såg ut för vårt lag där dagens startspelare visserligen inte spelade från start i går (mot Luleå) förutom inhopp. Men det var en lång resa och vi fick mycket speltid även på gårdagens spelare som inte startade.

– Så i mångt och mycket var det bra i dag och som alltid finns det saker som går att göra bättre.

Karlstads Ludvig Steen och Degerfors De Pievre ”Depi” Ilunga.
Karlstads Ludvig Steen och Degerfors De Pievre ”Depi” Ilunga. Foto: Oliver Thyberg

Bertilsson: ”Ett steg i rätt riktning”

Karlstads anfallare Johan Bertilsson summerar måndagsbataljen enligt följande:

– Det var en ganska bra match. Det var ett steg i rätt riktning för vår del, konstaterar Bertilsson:

– Det fanns lite intressanta samarbeten, aktioner och så vidare. Sedan sitter det inte klockrent, men det är februari och vi tar steg för varje vecka.

Hur speciellt var det för dig att spela mot Degerfors?

– Det är klart att det var speciellt. Jag har inte mött Degerfors många gånger de senaste 15 åren. Sedan är det klart att det här var en träningsmatch hemma i Karlstad. Det hade såklart känts mer speciellt eller konstigt om matchen spelats på Stora Valla och om det varit seriematch eller så.

– Men det var kul att träffa många igen och det var en bra match med mycket folk. Det var en rolig kväll.

Laguppställningar

Karlstad Fotboll

Startelva: Mathias Karlsson (mv), William Sonntag, Ibrahim Habib, Johan Bertilsson, Agon Beqiri, Oscar Kihlgren, Ilir Berisha, Moustafa Benshi, Jacob Ericsson, Ludvig Steen, Filip Johansson Bahar.

Avbytare: Henrik Cederin, Haris Avdiu, Emil Masic, Samuel Nielsen, Elias Gustafsson, Eric Forsberg, Simon Graasvoll, Kenan Cehajic, Takuto Yasuoka.

Degerfors IF

Startelva: Jonas Olsson (mv), Elliot Binning Karlsson, Sean Sabetkar, Alexander Hedén Lindskog, Erik Lindell, Justin Salmon, De Pievre ”Depi” Ilunga, Karim Mammar, Jamie Bichis, Gustav Lindgren, Sixten Eriksson.

Avbytare: Filip Järlesand, Linus Fredriksson, Carl Ljungberg, De Bievre ”Deb” Ilunga, Benjamin Buisson.

Artikeltaggar

Degerfors IFDegerfors IF HerrFotbollIF Karlstad FotbollJohan BertilssonTobias Solberg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.