Hoppa till huvudinnehållet

Äldre lämnades utan mat på boende: ”Väldigt fattig vardag”

Publicerad:
Flera missförhållanden har upptäckts på ett äldreboende. Arkivbild.
Flera missförhållanden har upptäckts på ett äldreboende. Arkivbild. Foto: Gorm Kallestad/NTB-TT

Ett antal allvarliga brister har upptäckts vid ett äldreboende i Lekebergs kommun, rapporterar SVT Nyheter Örebro. Bland annat har vissa boende inte fått lämna sina sängar på flera dagar eller lämnats med överfulla inkontinensskydd.

Lekebergs kommun konstaterade redan i fjol att det fanns brister vid boendet, och efter en uppföljning under december och januari har ytterligare en rad allvarliga missförhållanden konstaterats. De gäller bland annat vårdplaner, hygien och attityd hos personal.

I kommunens utredning nämns situationer där boende inte fått mat, inte kunnat nå den mat de fick, inte blivit rakade eller duschade tillräckligt ofta samt fått rena kläder för sällan. Utredarna konstaterar att de boende haft en ”väldigt fattig vardag”.

Missförhållandena har uppdagats efter en lex Sarah-anmälan.

Artikeltaggar

BristerHygienKläderLekebergs kommunÖrebro länUtredningarVård och omsorg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.