Hoppa till huvudinnehållet

Lagerstams nya koncept: Ät och gå vidare

Publicerad:
Niclas Lagerstam, en av arrangörerna.
Niclas Lagerstam, en av arrangörerna. Foto: Helena Karlsson

Sex restauranger i Karlskoga kommer delta i evenemanget Eat Karlskoga i mitten av mars. På varje restaurang serveras en smakportion och sedan går man vidare till nästa restaurang, allting ryms under samma biljett.

Karlskogaentrepenören Niclas Lagerstam är initiativtagare och en av arrangörerna.

– Jag har en bekant i Sundsvall som gjorde ett detta, där de gick runt mellan en massa krogar och åt smakportioner. Och jag tänkte ”det där är väl en trevlig grej”. Jag har tänkt på det i flera år och nu blir det av, säger Niclas Lagerstam till KT-Kuriren.

Restaurang Baptista, O'Learys, Daisuke, Joan’s, Red Brick och Bullseye är de restauranger i Karlskoga som deltagarna kommer stanna vid.

– Vi tog kontakt med några krogar, och de tyckte att det var en supertrevlig ide. Jag tror att det kommer bli välbesökt och att det finns ett intresse bland människor att testa mat. Alltså det här är ingen ny ide, det finns väl i varenda stad i Sverige tänker jag. Vi tänkte att vi kunde göra det som en gemensam grej här i Karlskoga, fortsätter Lagerstam.

Niclas Lagerstam tror inte att det ekonomiska läger påverkar om folk följer med eller inte.

– Det är en relativt prisvärd biljett, jag tror inte ekonomin sätter några käppar i hjulet, säger han.

Detta kommer äga rum lördag 18 mars och biljetterna släpps på onsdagen 22 februari.

Lagerstam vet inte än vad restaurangerna kommer att bjuda på.

– De har ett par veckor på sig nu att göra menyerna, sen presenterar de menyerna för oss och vi lägger upp på hemsidan. Jag vet inte i dagsläget vad de kommer servera.

Max Lejon Konnman

Artikeltaggar

EatHandelKarlskogaKrogarMat och dryckNiclas LagerstamRestaurangerSundsvall

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.