Hoppa till huvudinnehållet

Därför blir mildare vintrar nästan miljonen dyrare

Publicerad:
Snöröjning blir en allt mindre del av vinterväghållningen. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Mildare vintrar med temperaturer kring nollan och mindre snö ger stora kostnader för vinterväghållningen i Karlskoga kommun. Tillsammans med klimatförändringar och dyrare indexuppräkning är det en ökande kostnad.

– Det är bättre när det är runt minus tio grader, säger Mathias Eriksson, maskinförare i Karlskoga kommun.

Då krävs det inte lika stora insatser som vid de vintertemperaturer vi har idag. Att snön snabbt smälter och sedan fryser, och när temperaturerna varierar från några plus till runt nollan gör vinterväghållningen problematisk.

Den typ av vinterväder vi upplever nu på grund av klimatförändringarna gör att det krävs mer halkbekämpning än snöröjning. Det krävs mer saltning och mer sandning än tidigare.

– Det är dyrare vid den här typen av väder, säger Martin Hårsmar (M), ordförande för samhällsbyggnadsnämnden.

Dyrt med snöfall

Det kostar även stora summor att ”bara” röja snö. I kommunen finns tre olika nivåer beroende på hur mycket snö som faller. Ett enda snöfall kan kosta från 400 000 kronor till 700 000 kronor.

Snöröjningen och halkbekämpningen i kommunen är indelad i olika områden som prioriteras på ett visst sätt. Om det snöar påverkar mängden och vem som äger vägen.

– Vägverket äger vissa vägar och då är det inte kommunen som tar hand om dem, säger Ulrika Lundgren , chef för samhällsbyggnadsförvaltningen.

Det är dyrare vid den här typen av väder
Martin Hårsmar (M)

Kommunen prioriterar i första hand gator, gång- och cykelvägar och leder framför villakvarter. De som inte har tillgång till bil kommer att prioriteras i större utsträckning.

– Vi har tillgänglighetsanpassad snöröjning och sätter prio på snöröjningen i socialt utsatta områden, säger Jesper Blomqvist, utredare på Karlskoga kommun.

Flera faktorer

Det är tre faktorer som gör det här till en ekonomiskt tung post för samhällsbyggnadsförvaltningen. Det är indexuppräkningen på 21 procent under 2022, mer halkbekämpning och att priset på drivmedel skjutit i höjden.

Ju mer halkbekämpning desto fler timmar ger det vilket i sin tur blir dyrare. Snöröjning är ett arbete som sker främst nattetid vilket också ökar på kostnaden.

För förra året trodde förvaltningen att kostnaden för vinterväghållningen skulle hålla sig på samma nivå som under 2021. Så blev det inte. Det blev närmare en miljon mer i kostnad.

Posten för drivmedel för kommunens vinterväghållning beräknas vara underbudgeterad med två miljoner. Av samhällsbyggnadsnämndens minus på 9,7 miljoner utgör vinterväghållningen strax över 2,8 miljoner av underskottet för 2022.

Artikeltaggar

Karlskoga kommunMartin HårsmarMathias ErikssonSamhälleSnöSnöröjningUlrika LundgrenVäderVind

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.