Hoppa till huvudinnehållet

Brottarklubben tävlade på hemmaplan – och har uppsving: ”Är fler än på många år”

Publicerad:
Sju av de nio hemmabrottarna i helgens deltävling av Närkecupen – <strong id="strong-00547bcdf88ed63ebc2689154996929e">från vänster:</strong> Kevin Mitev, Noel Laitila, Edwin Smedberg, Oscar Magnusson, Viktor Molnar Ljunggren, Leon Laitila. <strong id="strong-ff1089c121aaac9d7ca3517b601d5ab4">Längst fram i grön tröja: </strong>Elin Magnusson.
Sju av de nio hemmabrottarna i helgens deltävling av Närkecupen – från vänster: Kevin Mitev, Noel Laitila, Edwin Smedberg, Oscar Magnusson, Viktor Molnar Ljunggren, Leon Laitila. Längst fram i grön tröja: Elin Magnusson. Foto: PRIVAT

Karlskoga Brottarklubb hade nio brottare med i söndagens tävling i Nobelhallen och är överlag en klubb på frammarsch.

– Vi är fler än vi har varit på många år. Det är verkligen en tillväxtfas, säger tränaren Malin Laitila.

Närkecupen är en träningstävling för nybörjare, en tävling som klubbarna i Örebro län arrangerar fyra gånger på hösten och fyra gånger på våren varje säsong.

I söndags stod Karlskoga Brottarklubb som arrangör och vi pratar om en arrangörsklubb på frammarsch.

– Vi får nya barn nästan varje vecka. Det har varit en väldig ökning av barn och ungdomar. Det är riktigt kul, säger Malin Laitila.

Malin Laitila är själv gammal brottare och har nu engagerat sig som tränare.

– Vi är fler än vi har varit på många år. Jag tror det är kompisar som drar med andra kompisar. Ryktet sprider sig.

– Vi har allt från sexåringar upp till en 15-åring. Den som har hållit på längst har hållit på i fyra år. Majoriteten är killar, men vi har tre tjejer.

34 brottare deltog i tävlingen i Nobelhallen varav nio kom från Karlskoga BK.

Laitila berättar att det var en del nervositet hos hemmabrottarna på förhand, men tycker i slutändan att det blev en lyckad dag på alla sätt.

– Jag tror vi stod oss bra, att det gick väldigt bra för många. Det är en bra tävling. Den fanns redan när jag var liten, för 20 år sedan. Den är hårt inbiten, säger Laitila med ett skratt.

Artikeltaggar

BarnBrottningKarlskoga BrottarklubbNobelhallen

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.