Hoppa till huvudinnehållet

Åmål/Billingsfors gjorde fem mål i tredje perioden

Publicerad:
Karlskoga IB förlorade mot Åmåls IBK/Billingsfors IBK

Hemmalaget Karlskoga var fortfarande med i matchen mot Åmål/Billingsfors inför tredje perioden. Men där fick Åmål/Billingsfors rejäl utdelning. Till slut blev det hela 2-8 (0-1, 1-2, 1-5) i matchen i division 2 Värmland dam i innebandy.

– Rolig och jämn match mot Åmål. Målvakten Mia Eide gör flera super räddningar och håller kvar oss i matchen. Nathalie Johansson kliver fram som ny målgörare för säsongen med sina två mål, jättekul! I tredje perioden blir vi lite trötta och orkar inte riktigt i försvaret detta på grund av skador och sjukdom, då vi haft flera spelare sjuka i veckan. Positivt är att vi har flera målchanser hel matchen igenom, sedan gäller det bara att sätta dem, kommenterade Karlskogas tränare Sara Quick.

Åmål/Billingsfors tränare Patrik Blixt tyckte till om matchen:

– En lurig match på förhand om man bara tittar i tabellen, men vi har historiskt haft svårt mot Karlskoga och det visade sig vara så även idag. Första perioden är bra förutom att målen inte trillade in. I den andra perioden så slarvade vi alldeles för mycket med uppspelen och det blev en hafsig historia. Den tredje perioden så gick vi in mer på mål och vi fick fler lite "enkla" mål med oss. Det låter som en stabil seger men det var fight länge.

Åmål/Billingsfors tog ledningen efter fem minuters spel, genom Cornelia Freed Hell på pass av Alwa Halldén.

Efter 8.10 i andra perioden gjorde Åmål/Billingsfors 0-2 genom Malva Wijk Larsson.

Efter 11.08 av perioden kunde Nathalie Johansson göra 1-2 för Karlskoga.

Åmål/Billingsfors utökade ledningen igen genom Sofia Blixt efter 13.28.

Åmål/Billingsfors vann också tredje perioden 1-5 och matchen med hela 8-2.

Karlskoga har fem förluster och 6–66 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Åmål/Billingsfors har tre vinster, en oavgjord och en förlust och 23–18 i målskillnad.

Med en omgång kvar är Karlskoga sist i serien, och Åmål/Billingsfors är på femte plats.

Nästa motstånd för Karlskoga är Hultsberg. Lagen möts söndag 12 mars 13.00 i Colorama Arena. Åmål/Billingsfors tar sig an Skoghall Utv hemma lördag 4 mars 13.30.

Artikeltaggar

Åmåls IBK/Billingsfors IBKDivision 2 VärmlandInnebandyKarlbergshallenKarlskoga IB

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.