Hoppa till huvudinnehållet

Ny stororder till Saab – värd åtta miljarder

Publicerad:
Saab har fått en rad beställningar värda cirka åtta miljarder kronor från ett land i västvärlden, däribland på granatgeväret Carl-Gustaf. Arkivbild
Saab har fått en rad beställningar värda cirka åtta miljarder kronor från ett land i västvärlden, däribland på granatgeväret Carl-Gustaf. Arkivbild Foto: FREDRIK PERSSON/TT

Saab har tagit emot beställningar värda sammanlagt cirka åtta miljarder kronor från "ett land i västvärlden", skriver försvarskoncernen i ett pressmeddelande.

Leveranserna är planerade till 2023-2026. Beställningarna gäller Saabs granatgevär Carl-Gustaf, luftvärnssystemet RBS 70 NG och radarsystemet Giraffe 1X.

Vilket land som står för beställningarna framgår inte. "Saab har tecknat ett ramavtal med regeringen i ett land i västvärlden och tagit emot beställningar under avtalet gällande ett antal försvarssystem", skriver Saab i ett pressmeddelande och hänvisar till kundlandets nationella säkerhetsintressen.

- Vi är stolta att leverera de världsledande förmågorna som ingår i Saabs produktportfölj. Med den här beställningen fortsätter vi att verka för vårt syfte att bidra till trygghet för människor och samhällen, säger Saabs VD och koncernchef Micael Johansson i pressmeddelandet.

Saab fortsätter uppåt på börsenAktien lyfter när Saab säljer pansarvärn till Finland

Artikeltaggar

FörsvarMicael JohanssonNäringslivSaab

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.