Hoppa till huvudinnehållet

En profil lämnar och en kan komma tillbaka – så föreslås DIF:s styrelse se ut

Publicerad:
Suzanne Hällström och Jonas Lindskog. Foto: Kajsa Juslin

Jonas Lindskog har meddelat att han vill avsluta sitt uppdrag i Degerfors IF:s styrelse i förtid. Valberedningen föreslår att en annan klubbprofil, Suzanne Hällström, väljs in som suppleant.

Fortsätter av allt att döma som ordförande i DIF: ”Stödet fanns fortfarande”

Valberedningen föreslår, som konstaterat, omval på ett år för ordförande Fredrik Rakar inför Degerfors IF:s årsmöte 14 mars.

Valberedningens Erik Rosén berättar nu hur man föreslår att styrelsen ska se ut i sin helhet:

"Valberedningens förslag är att minska antalet ledamöter och suppleanter för att effektivisera styrelsens arbete. Förslaget är att minska antalet ledamöter med en plats från åtta till sju ordinarie ledamöter utöver ordföranden samt minska antalet suppleanter från tre till två", skriver Rosén i ett mejl till tidningen.

"Fyra ledamöter har från föregående årsmöte en kvarvarande mandattid om ett år. Två av dessa ledamöter, Jonas Lindskog och Lina Matsson, har meddelat att de vill avsluta sina uppdrag i förtid". Ola Svensson och Urban Ljungberg kvarstår".

Hällström på väg tillbaka

Utöver Svensson och Ljungberg föreslår valberedningen att följande fem ledamöter väljs på årsmötet: Ulrika Eriksson (nyval 2 år), Kjell Hultgren (omval 2 år), Lars Molén (omval 2 år), Carolina Nyberg Höglander (nyval 1 år) och Ulf Werner (omval 2 år).

Joakim Lundin (omval) och Suzanne Hällström (nyval) föreslås som styrelsesuppleanter.

Hällström valdes in i styrelsen 2010 och blev kvar fram till 2020, då hon i stället anställdes som föreningens första renodlade klubbchef.

Trotjänaren gick i pension förra året, lämnade över klubbchefsjobbet till Lars Weman, och föreslås nu alltså för en ny styrelseroll.

Hällström är inte längre kvar i Svenska fotbollsförbundets styrelse där hon tidigare hade en av Svensk elitfotbolls två platser. Hon har dock ytterligare två år kvar i Sef:s styrelse, berättar hon i en intervju med VF.

– De har gjort en omfördelning så Sef kommer enbart ha en plats och den går till vår ordförande. Sen är det så att i och med att jag är med i Sef:s styrelse så behöver jag ha en anknytning till en klubb. Därför tog faktiskt jag kontakt med Degerfors och de tyckte att det var ett bra förslag.

Fortsätter av allt att döma som ordförande i DIF: ”Stödet fanns fortfarande”

Artikeltaggar

Degerfors IFDegerfors IF HerrFotbollFredrik RakarJonas LindskogStyrelserSuzanne HällströmValberedning

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.