Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Behövs realistiska besparingar

Publicerad:
SIgnaturen ”Undrande” Tycker att det behövs fler åtgärder för att spara på elkostnaderna.
SIgnaturen ”Undrande” Tycker att det behövs fler åtgärder för att spara på elkostnaderna. Foto: Janerik Henriksson/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

9,7 miljoner back och ändå har inte samhällsbyggnadsnämnden misslyckats enligt Martin Hårsmar och skyller på omvärldsläget.

Visst har elen blivit dyrare men det visste vi före vintern så det behövdes ingen Einstein för att räkna ut vad som väntade . Hushåll spar , alla bäckar små som leder till en besparing . Här skulle nämnden ha gjort mer .

Ett exempel är nya området i Finnebäck-Storängen där gatubelysningen har lyst hela vintern , och detta trots att ingen bor i området . I andra villaområden kanske det hade gått att begränsa tiden när lyset är på samt släcka ner vissa delar av gatljusen .

Att bl.a. snöröjningen har blivit dyrare låter märkligt när det har varit en snöfattig vinter , här behövs en bättre förklaring för att Martin Hårsmar skall kännas trovärdig .

Att dra ner på kostnaden för skötsel av grönytor ger knappast någon större besparing utan minskad skötsel skapar endast otrevnad och begränsar människors rörelseområde .

Bättre kännedom om sitt eget ansvarsområde för både nämnders politiker och chefer kan ge bättre och realistiska besparingar . Den bild av flera av kommunens verksamhetsområden som beskrivits i media det senaste året ger en antydning om glappet mellan beslut, planering och verklighet .

Undrande

Artikeltaggar

HushållInsändareMartin HårsmarNämnderSnöröjningStorängenVinterÅsikter