Hoppa till huvudinnehållet

Vill utreda inomhushall för fotboll i Karlskoga: ”Finns en efterfrågan”

Publicerad:
Vart hallen ska tänkas ligga är i nuläget oklart.
Vart hallen ska tänkas ligga är i nuläget oklart. Foto: Kajsa Juslin

Socialdemokraterna i Karlskoga vill utreda behovet av en inomhushall för fotboll i Karlskoga. Enligt partiet kan hallen också användas för skolor, företag och allmänheten.

Enligt Socialdemokraterna i Karlskoga satsar allt fler kommuner i Sverige på denna variant. Degerfors och Kristinehamn har sådana hallar. Med ett rikt föreningsliv behöver föreningarna någonstans att vara inomhus, enligt Socialdemokraterna.

Nu vill de att man ska utreda om det finns ett behov bland invånarna i Karlskoga att ha en inomhushall.

– Vi har förstått att det finns en efterfrågan för den här typen av inomhushallar för vårat föreningsliv, säger Mika Takamäki (S).

Var hallen ska tänkas ligga är i nuläget oklart.

– Utredningen får slå fast var i staden hallen ska ligga, men jag vet att det är på gång en konstgräsplan i östra delen av Karlskoga, och i samband med den kanske man kan bygga en hall. Det är ett tänkt scenario, men det får utredningen visa, säger Mika Takamäki (S).

Socialdemokraterna i Karlskoga kommer lämna in detta som motion till kommunfullmäktige på tisdag.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättDegerforsEkonomiFöreningslivFotbollKarlskogaKommunfullmäktigeKristinehamnMika TakamäkiSocialdemokraternaUtredningar

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.