Hoppa till huvudinnehållet

Degerfors vann femsetsdrama mot Kungälv

Publicerad:
Kungälv Volleyboll förlorade mot Degerfors Volley Orion
Kungälv Volleyboll förlorade mot Degerfors Volley Orion

Matchen mellan Kungälv och Degerfors i division 2 mellersta västra dam i volleyboll gick hela vägen till ett femte set. Där var Degerfors starkare och vann till slut med 3-2 (25-13, 25-20, 14-25, 22-25, 16-14) i set.

– Vi fortsätter vårt fina spel från matchen mot Grå och gör två riktigt bra set med hård press på deras försvar vilket gör att de får svårt att komma till bra avslut. Tredje set kommer vi inte igång från start utan släpper iväg Kungälv och de kan sedan hålla ifrån och vinna setet. Vi lyfter oss i fjärde men lyckas inte knyta ihop det. I femte som spelas till 15 följs vi åt till 12-12 sedan går Kungälv upp till 12-14 och har två matchbollar. Då kliver vår yngsta spelare Moa Mylly fram och gör ett bra anfall och sedan servar hon med matchboll emot oss och pressar några bra servar så vi vinner med 16-14. En riktig kämpainsats av hela laget, kommenterade Degerfors tränare Anders Johansson efter matchen.

Tidigare under dagen vann Degerfors på bortaplan mot Gråå BK med 3-0 i set.

Kungälv har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Degerfors har tre vinster och två förluster. Det här var Degerfors andra uddamålsseger.

Med två omgångar kvar är Kungälv på fjärde plats i tabellen, och Degerfors är på sjätte plats.

I nästa omgång har Degerfors Trollhättan borta, lördag 11 mars 12.00.

Artikeltaggar

Degerfors Volley OrionDivision 2 mellersta västraKungälv VolleybollVolleyboll

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.