Hoppa till huvudinnehållet

Lagerstam om kommunens krav: ”Vi ska lämna tillbaka allt”

Publicerad:
”Vi förhåller oss helt enkelt till den mejlade listan eftersom kommunen vid upprepade tillfällen vägrat möta oss när vi föreslagit samtal”, säger Niclas Lagerstam.
”Vi förhåller oss helt enkelt till den mejlade listan eftersom kommunen vid upprepade tillfällen vägrat möta oss när vi föreslagit samtal”, säger Niclas Lagerstam. Foto: Eric Hellqvist

Nätpolarna och Karlskoga kommun har fått ett trist slut. Kommunen vill att de lämnar tillbaka allt material skattebetalarna bekostat. Nätpolarna i sin tur har velat ha en dialog för att knyta ihop säcken.

– Vi ska lämna tillbaka allt, säger Niclas Lagerstam när KT-Kuriren når honom på telefon.

Enligt Magnus Ahlberg, projektägare för Nätpolarna på Karlskoga kommun har stiftelsen Let’s make love great again, lämnat tillbaka filer vilket gjordes i onsdags.

När Niclas Lagerstam återkommer per mejl ger han en mer detaljerad bild.

– Vi förhåller oss helt enkelt till den mejlade listan eftersom kommunen vid upprepade tillfällen vägrat möta oss när vi föreslagit samtal.

Lagerstam berättar att flera parter har bjudits in till ett möte för att diskuterat projektets avslut. Bland de inbjudna finns Christian Vestas, ekonomichef och den som tog fram avtalet, enligt Lagerstam, mellan stiftelsen och kommunen. De som också bjudits in är Tony Ring (M), kommunstyrelsens ordförande, och Karlskogas kommundirektör, Susanne Afzelius.

– Ingen vill träffas utan de hänvisar bara till att dialog skall föras via mejl. Jag kan tycka att det är uppseendeväckande att de stoppar huvudet i sanden, skriver Niclas Lagerstam.

Får inte lägga sig i

Karlskoga kommun vill ha tillbaka både fysiska saker och digitalt material som texter och filmer. Gällande filmerna har Niclas Lagerstam hänvisat till företaget, Bim media, som producerat dem.

– Bim media är producenter av filmerna som kommunen efterfrågar, och projektet ägs av kommunen, inte stiftelsen. Stiftelsen har inte tillgång till några filmer, skriver Lagerstam och tillägger:

Ingen vill träffas utan de hänvisar bara till att dialog skall föras via mejl
Niclas Lagerstam

– Kommunens projektägare, Magnus Ahlberg, har därför hänvisats till filmproducenten, som också innehar filmerna. Detta är ingen diskussion som jag får lägga mig i eftersom jag inte är projektägare och är dessutom numera arbetsbefriad.

Kan inte användas

Karlskoga kommun har bland annat begärt att de 15 bläckpatroner som köptes in december, lämnas till kommunen. Det gäller även de roll-ups med Nätpolarnas logga.

– Det är både beklagligt och anmärkningsvärt att kommunen föredrar svinn genom att kassera saker de själva inte kan bruka i stället för att låta dem komma till användning. Dessutom kan de patroner som slutligen köpts via projektet i december inte användas av kommunen eftersom de inte har någon sådan skrivare, skriver Lagerstam och fortsätter:

– Detsamma gäller roll-upsen som innehar namnet Nätpolarna. De får kommunen inte heller använda eftersom de materialrättsligen inte tillhör dem. Dessa går inte heller att byta budskap på eftersom det är engångskasetter till dem. Känns det bättre för Magnus Ahlberg att de hamnar i tunnan, så är det också fine med mig.

Ingen vill träffas utan de hänvisar bara till att dialog skall föras via mejl
Niclas Lagerstam

För att Karlskoga kommun ska få tillbaka materialet har stiftelsen och bjudit in kommunen och gett dem möjlighet att hämta sakerna som finns listade i anmodan från kommunen.

– Kommunen ställde emellertid in det bokade besöket i onsdags då sakerna skulle överlämnas. Dörren står fortsatt öppen och vi förmodar att de mottar materialen så snart det passar dem, skriver Niclas Lagerstam.

Deadline för Nätpolarna – nu kräver kommunen materialet skattebetalarna bekostat

Artikeltaggar

FilmerKarlskogaKarlskoga kommunKommunstyrelsenMagnus AhlbergModeraternaNätpolarnaNiclas LagerstamNyheterSociala nätverkStiftelser

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.