Hoppa till huvudinnehållet

Målskytt senast – nu hoppas Wallin få chansen från start: ”Vi får väl se”

Publicerad:
Oscar Wallin under söndagens träning i Stora Halla.
Oscar Wallin under söndagens träning i Stora Halla. Foto: Dennis Pavlovic

Oscar Wallin svarade för ett imponerande inhopp i Luleå. Nu är han den logiska ersättaren till skadade Gustav Granath inför måndagens cupmatch mot Skövde.

– Vi får väl se, säger han om en eventuell startplats.

Oscar Wallin ersatte Gustav Granath i 32:a minuten i förra söndagens första gruppspelsmatch i Luleå.

15 spelminuter senare nickade han in Diego Campos ”inläggsfrispark” till 1–0.

– Det var skönt att komma ut direkt efter paus och få göra det där förlösande 1–0-målet. I såna där matcher är det lätt att tiden går och att det börjar stressas. Det var skönt att vi kunde få in den så tidigt att vi slapp det.

Hur var känslan att göra mål?

– Det var inte i går... Man är väl inte världens poängspelare så. Man försöker få in någon hörna per säsong sådär. Det var kul.

Kommer du ihåg ditt senaste mål innan det här?

– Det gör jag faktiskt och det var inte vackert. Jag vet inte vad jag använde för att peta in den, om det var axeln eller något revben. Det var i Hudiksvall (2021).

– Jag tror jag gjorde ett i U21-serien i fjol också. Det var också med revbenet eller något sånt. Vi kan räkna det här som mitt första i Degerfors.

”En lång väntan”

Första målet i tävlingssammanhang, och inhoppet i stort, var framgångar för Wallin efter han skadefyllda fjolår.

Backen kämpade mot smärta i bäckenet och fick bara speltid i en tävlingsmatch, sommarens cupseger mot Huddinge.

– Det är väl kul att träna också, men det är i matcherna man vill visa upp sig. Det har varit en lång väntan.

Du har fått beröm för ditt inhopp, vad tyckte du själv?

– Jag vet inte... Jag gjorde väl det jag skulle och ett mål på det. Det är kul om det är så. Det var en skön start att försöka bygga vidare på.

Gustav Granath missar måndagens cupmatch mot Skövde AIK, och fler matcher därtill, på grund av skada.

Degerforstränarna ställde aldrig upp någon startelva på söndagens genrepsträning, men efter det lyckade inhoppet senast är Wallin nu det logiska valet att ersätta Granath till höger i trebackslinjen.

– Jag kände inte av något speciellt i kroppen så, utifrån min skada. Sen är det så klart att man inte är van med belastningen rent generellt, med 60 minuter. Vi får se hur mycket det blir i morgon, men jag tror inte det ska vara någon fara. Det känns ganska bra ändå. Jag tror jag har hyfsad koll på kroppen.

Läget i gruppen

Degerfors och Malmö vann båda sin öppningsmatch med 2–0 och delar därmed ledningen i gruppen inför måndagskvällens matcher. Degerfors möter då Skövde AIK på Behrn arena samtidigt som Malmö gästar Luleå.

DIF spelade 1–1 mot samma Skövde AIK på samma Behrn arena i försäsongens andra träningsmatch 29 januari.

Degerforstränaren Tobias Solberg beskriver Skövde AIK som ett rakt spelande, fysiskt lag och framhäver vikten av ett bra försvar på defensiva fasta.

– Det kommer bli en tuff match mot Malmö i sista och det kommer bli en tuff match i morgon. Vi måste vara här och nu. Vi vann inte mot dom senast och vill steppa upp det ett snäpp från den prestationen, säger Solberg.

Tränarduon har nämnde Gustav Granath, Albin Mörfelt och Nikola Djurdjic på skadelistan. Färska Malmölånet Peter Gwargis är i fotbollsträning, men är ännu inte redo för match efter sin korsbandsskada.

Truppen mot Skövde AIK: Sondre Rossbach, Jonas Olsson, Oscar Wallin, Sean Sabetkar, Sebastian Ohlsson, Seid Korac, Karim Mammar, Elyas Bouzaiene, Erik Lindell, Justin Salmon, Damjan Pavlovic, Christos Gravius, De Pievre Ilunga, Joe Gyau, Rasmus Örqvist, Gustav Lindgren, Dijan Vukojevic, Diego Campos.

Fick säsongen förstörd: ”Struligt är väl ett bra ord”
Tränaren Tobias Solberg under söndagens träning. Sonen Leo var också på plats och visade upp en vänsterfot som tycks gå i arv.
Tränaren Tobias Solberg under söndagens träning. Sonen Leo var också på plats och visade upp en vänsterfot som tycks gå i arv. Foto: Dennis Pavlovic

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors IFDegerfors IF HerrFotbollGustav GranathMalmöOscar WallinSkövdeSkövde AIKSportTobias Solberg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.