Hoppa till huvudinnehållet

Jonna Wasserfaller i landslagstrupp

Publicerad:
Foto: Henrik Eberlund/TT

Degerforstjejen Jonna Wasserfaller är uttagen i landslagets bruttotrupp som innefattar 26 namn.

För damlandslaget i volleyboll väntar European Golden League och ett EM-slutspel under 2023.

Jonna Wasserfaller, med Degerfors Volley Orion som moderklubb, är en av 26 spelare som kallats till bruttotruppen.

Förbundskapten Lauri Hakala säger så här till förbundets hemsida:

– Jag är glad över truppen vi i ledarstaben har att förfoga över. Vi har bra spelare i bra ligor och dessutom lovande talanger som fyller på underifrån. Under klubblagssäsongen följer vi dem kontinuerligt och har goda förutsättningar att hålla kontakten och se dem spela.

– Det här är listan av spelare som vi haft mest koll på, men även andra spelare kan komma att bli kallade. I mitten av mars kommer vi offentliggöra de omkring 18-20 namn som bjuds in till landslagsläger. Baserat på en rad olika kriterier som vägs samman tar ledarstaben sedan ut spelare för vidare förberedelser, säger Hakala.

Wasserfaller representerar numera Hylte-Halmstad som efter 18 spelade matcher ligger på tredjeplats i elitserien.

Artikeltaggar

Degerfors Volley OrionJonna WasserfallerVolleyboll

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.