Hoppa till huvudinnehållet

Ungt DIF-löfte får A-lagskontrakt: ”Potential att bli en bra allsvensk spelare”

Publicerad:
Carl Ljungberg beskriver sig själv så här som fotbollsspelare: ”Jag är en teknisk innermittfältare som gillar att spela förbi lagdelar. Ganska energisk och gör allt för att vinna. Mina styrkor är nog min högerfot och min blick för spelet. Jag har en bra speluppfattning och ser vad som behöver göras på planen”.
Carl Ljungberg beskriver sig själv så här som fotbollsspelare: ”Jag är en teknisk innermittfältare som gillar att spela förbi lagdelar. Ganska energisk och gör allt för att vinna. Mina styrkor är nog min högerfot och min blick för spelet. Jag har en bra speluppfattning och ser vad som behöver göras på planen”. Foto: Degerfors IF

Carl Ljungberg, 18 år, har skrivit A-lagskontrakt med Degerfors IF.

Det är en ung förmåga från de egna leden som efter att ha visat mycket lovande takter nu flyttas upp till allsvensk seniornivå.

Kontraktet är skrivet på ett år.

– Det känns fantastiskt roligt att få fortsätta i Degerfors IF efter 13 år i föreningen. Mitt mål nu är att komma in i gruppen och konkurrera om en plats på mittfältet. Det är en dröm, som jag ska ta vara på, som blir verklighet, säger Carl Ljungberg på DIF:s hemsida.

Och fortsätter där:

– Jag är från Bruket, har gått på Bruksskolan och spelat i föreningen sedan jag var fem år. Jag har själv gått under läktaren på Stora Valla, varit maskot och bollkalle. Det ska bli en stor ära att få representera A-laget. Jag har så länge jag kan minnas varit en stor supporter och sett varenda hemmamatch. Det var nog ingen som var gladare än jag när laget gick upp i allsvenskan 2020. Att nu bli en del av det här gänget känns fantastiskt roligt.

På hemsidan uttalar sig sportchefen Patrik Werner så här om Ljungberg:

– Carl debuterade i A-laget redan under fjolårets försäsong och har sedan dess tränat med A-laget med jämna mellanrum. Det är en spelare som sliter väldigt hårt på planen och som har en bra blick för spelet. Han har potential att bli en bra allsvensk spelare och jag är glad att vi återigen kan lyfta upp en spelare från våra egna led.

Truppbygget 2023

Kontrakt över 2023: Carl Ljungberg (ny från DIF P19), Peter Gwargis (lån från Malmö FF), Damjan Pavlovic (lån från Rijeka), Sondre Rossbach (lån från Odds BK), Gustav Granath, Sean Sabetkar, Christos Gravius, Justin Salmon, Joe Gyau, Nikola Djurdjic.

Kontrakt över 2024: Filip Järlesand, Oscar Wallin, Elyas Bouzaiene, Rasmus Örqvist, Diego Campos, Dijan Vukojevic, Albin Mörfelt och Erik Lindell.

Kontrakt över 2025: Sebastian Ohlsson, De Pievre ”Depi” Ilunga (ny från DIF P19), Jonas Olsson (ny från BP), Seid Korac (ny från Esbjerg), Alexander Hedén Lindskog (ny från DIF P19), Gustav Lindgren (ny från Sollentuna), Abdelkarim Mammar (ny från AFC Eskilstuna).

Förluster: Adhavan Rajamohan, Anton Kralj, Daniel Krezic (Cork), Adam Carlén (IFK Göteborg), Ronald Mukiibi (Utsikten), Johan Bertilsson (Karlstad Fotboll), Jeff Gal (Chicago Fire) Omar Faraj (AIK), Hugo Claesson (Åtvidaberg), Alfie Whiteman (tillbaka till Tottenham efter lån), Gustaf Lagerbielke (tillbaka till Elfsborg efter lån).

Artikeltaggar

Carl LjungbergDegerfors IF HerrFotbollPatrik Werner

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.