Hoppa till huvudinnehållet

Misstänkte mördaren från Karlskoga hävdar självförsvar

Publicerad:
Foto: Sören Turesson

Mannen från Karlskoga som misstänks för mord och mordförsök i Barnonbackarna i Örebro hävdar att han handlat i självförsvar, rapporterar NA.

Det var den 11 februari som mannan ska ha mördat en mamma och skadat hennes dotter som är i 25-årsåldern.

Dagen efter anmälde sig mannen själv till polisen. Han erkänner mord och misshandel, men förnekade brott.

Nu har mannen utretts vid Rättsmedicinalverket och en rättsläkare har skrivit ett utlåtande. Utredningen visade att som visar på att mannen kan misstänkas lida av en psykisk störning, och att han kan ha lidit av det vid tillfället för attacken.

Mannen nekar helt till att han skulle använda alkohol och droger.

"Vid aktuell undersökning gör han vissa medgivanden men nekar han till att ha haft intention att döda och beskriver hur han agerat i självförsvar", skriver läkaren i sitt utlåtande, rapporterar NA.

Läkaren skriver i utredningen att det finns skäl för att genomföra en större rättspsykiatrisk undersökning av mannen, för att ta ställning till frågan om fängelseförbud och rättspsykiatrisk vård.

Karlskogabo misstänkt för mordet på 50-åriga kvinnan i Örebro

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättKarlskogaMisshandelMordMordförsökÖrebroRättsmedicinalverket

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.