Hoppa till huvudinnehållet

Kommunens svar på Aggerudskolans saknade smör: ”Stämmer inte”

Publicerad:
De alternativen som finns kvar är Lätta och Lätt & lagom.
De alternativen som finns kvar är Lätta och Lätt & lagom. Foto: Kajsa Juslin

Bristen på smöret Bregott på Aggerudskolan i Karlskoga är enligt Maria Sjödahl Nilsson, verksamhetschef kost en fråga om leveransproblem och inte ett beslut från kommunen.

– Att Bregott tagits bort stämmer inte, skriver hon i ett mejl till KT-Kuriren.

Efter onsdagens artikel om Aggerudskolan som ville ha tillbaka sitt Bregottsmör efter flera veckors saknad, uppdagades det att det som verkade vara ett ekonomiskt beslut, visade sig vara ett missförstånd mellan olika parter.

Enligt uppgifter till tidningen ska kommunen ha slutat att servera Bregott för att spara in på de pengarna som läggs på att köpa in smöret. Vilket var något som väckte starka känslor bland elever som till exempel Lara Rahman, som redan 2020 stred för att få tillbaka Bregott som kommunen hade ersatt med Lätta.

Strax efter protesterna fick eleverna tillbaka sitt Bregott.

Nu tre år senare har Bregott återigen försvunnit från elevernas bespisning sedan några veckor tillbaka, helt utan förvarning.

– När elever inte tycker om maten som serveras så är det många som äter en macka istället. Men nu när det godaste smöret inte finns kvar är det många som väljer att inte äta alls istället, säger Lara.

Problem med leverans

Men enligt kommunen finns det inget sådant beslut.

I ett mejl till KT-Kuriren skriver Maria Sjödahl Nilsson, verksamhetschef kost, berättar hon att kommunen inte alls har tagit bort Bregott och att de dagligen serverar olika smörgåsmargariner som alternativ till eleverna.

”Under den senaste tiden har vi haft problem med leverans och fortsätter att servera blandade alternativ till smörgåsen”, skriver hon i mejlet.

När Bregott kommer att återvända till Aggerudskolan är fortfarande oklart, men förhoppningen är att det ska finnas tillbaka på skolan inom en snar framtid.

KT-kuriren har försökt att nå Maria Sjödahl Nilsson och Ulrika Lundgren, förvaltningschef samhälle och serviceförvaltningen på Karlskoga kommun, men utan resultat.

Läs också:

12-åriga Lara strider för att få tillbaka smöret — igenElevernas kamp lönade sig: Bregott återinförs i matsalarnaElever fick höra: Välj mellan smör eller mjölk

Artikeltaggar

BeslutKarlskogaKarlskoga kommunKostMotion och hälsaServiceförvaltningenSkola och utbildningTidningarUlrika Lundgren

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.