Hoppa till huvudinnehållet

Polisens HR-chef: Löfving erbjöds stöd

Publicerad:
Efter Mats Löfvings död pågår flera utredningar. Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery/TT

Polischef Mats Löfving fick stöd från sin arbetsgivare i samband med att han utreddes för jäv och tjänstefel. Det uppger polisens HR-chef.

Efter polischef Mats Löfvings död i förra veckan har både familjemedlemmar och tidigare kollegor kritiserat bristen på stöd medan utredningen av honom pågick.

Tomas Rosenberg, en av HR-cheferna inom Polismyndigheten, säger till SVT att Löfving erbjöds både hjälp och stöd.

– Rikspolischefen hade samtal med Mats på veckobasis där han också erbjöds professionellt stöd, säger Tomas Rosenberg.

Löfving hade också regelbunden kontakt med sin närmaste arbetsledare.

– Mats närmaste chef träffade honom på daglig basis, säger Rosenberg till SVT.

Polisen har anmält Löfvings död till Arbetsmiljöverket, eftersom det kan ha haft samband med arbetet, och det pågår också interna utredningar.

Mats Löfving hittades död i sitt hem samma dag som utredningen av honom presenterats på en pressträff. På pressträffen framkom att Löfving varit jävig vid flera beslut han fattat under sin tid som Noa-chef.

Läs också:

S vill ha svar från Strömmer om polisutredningRegionpolischef Mats Löfving hittad död i sitt hem: ”Det är oerhört tragiskt”

Artikeltaggar

ArbetsmiljöverketBrott, lag och rättJävMats LöfvingSVTUtredningar

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.