Hoppa till huvudinnehållet

Hon är KB Karlskogas nya ordförande: ”Mitt hjärta slår för KB och fotboll”

Publicerad:
Ulrika Sjöblom har mycket erfarenhet av styrelsearbete och ledningsgruppsjobb även om det tidigare inte varit inom fotbollen.
Ulrika Sjöblom har mycket erfarenhet av styrelsearbete och ledningsgruppsjobb även om det tidigare inte varit inom fotbollen. Foto: Tomas Nilsson

Ulrika Sjöblom ersätter Jan ”JC” Carlsson som ordförande i KB Karlskoga.

– Mitt hjärta slår för KB och fotboll, och har gjort så länge, berättar hon.

När vi träffas på Nobelstadion dagarna efter att hon valdes till ordförande på årsmötet säger hon:

– Här har jag tillbringat mycket tid av min barndom.

Fotboll spelade hon aldrig utan det var friidrott som gällde för hennes del.

– Jag har aldrig sysslat med något ”runt” i idrottsväg Ja, det skulle möjligtvis vara kula då, säger hon med ett skratt.

KB Karlskoga har ändå, under många år, varit en viktig del i hennes liv. Hon har tidigare varit gift med Gordon Langballe, som har långt förflutet som spelare i klubben och som sedan bland mycket annat även varit A-lagstränare.

Intresserade barn

Paret har två barn. Jesper, som i unga år kom fram som en lovande mittfältare i klubben, och Alice.

– Alice har inte heller spelat fotboll själv men är minst lika fotbollstokig som sin pappa och bror.

När Jesper började spela i sex–sjuårsåldern blev det hans matcher som fångade mammans och familjens intresse.

Oundvikligt

– Man kan väl säga att det var oundvikligt att inte bli engagerad i fotboll och ”slussas in” i KB när jag kom in i familjen Langballe. Alla högtider som till exempel födelsedagar och jular har det varit mycket fotbollssnack genom åren. Så långt tillbaka som när Gordons pappa Cecil levde, som var en underbar människa, började fotbollsintresset hos mig.

Cecil var under många år en profilstark materielförvaltare i KB, klubben som hade en central plats i hans hjärta vilket smittat av sig till övriga i familjen.

Vilka förhoppningar har du på KB, om vi ser till sportsliga resultat?

– Jag är en person som kan ha för höga ambitioner. Men med tanke på alla starka och entusiastiska ledare och en stark och bred spelartrupp som vi har både på ungdoms- och A-lagssidan tror jag att vi går mot en intressant framtid. Jag både tror och hoppas att vi inom ett par år är i en högre division. I så fall är det även viktigt att vi har ett starkt samarbete med andra klubbar inom kommunen.

KB spelar 2023 åter i division 3 efter fem år på lägre nivå.

”Må bra tillsammans”

– Men KB är och ska vara så mycket mer än bara ett så starkt A-lag som möjligt. Ungdomarna kan vara ännu viktigare, att bygga underifrån med. Minst lika viktiga, hur som helst. Jag tror att det är väldigt viktigt att erbjuda en miljö dit alla kan komma och känna sig välkomna att pulsen går ner, här ska man må bra tillsammans.

Ulrika Sjöblom räknar med att hennes engagemang i KB kommer uppta de flesta dagarna i veckan, åtminstone i tankarna.

– Jag sitter mycket i bilen och hoppas kunna ta samtal och initiera tankar och idéer därifrån.

Styrelsen i övrigt

Vid årsmötet slutade, alltså, Jan Carlsson som ordförande i KB. Även klubbens vice ordförande Tord Sjödahl valde att lämna sitt uppdrag. Liksom Rolf Remmelg.

Som vice ordförande kommer tidigare suppleanten Fredrik Carlsson att gå in. I styrelsen tillkommer, vid sidan av Ulrika Sjöblom, även Mikael Åsbom – tidigare spelare och ledare i klubben.

Såväl Carlsson som Sjödahl och Remmelg har lovat att de även fortsättningsvis ska vara med och jobba för och i KB.

KB:s styrelse ser för kommande år ut så här efter tisdagens årsmöte – ordförande: Ulrika Sjöblom. Vice ordförande: Fredrik Carlsson. Sekreterare: Helena Frisk Wesström. Vice sekreterare: Carlo Bodini. Kassör: Thomas ”Bovall” Karlsson. Ledamöter: Mikael Åsbom och Lars-Ove Larsson. Suppleant: Kåre Åsberg och en plats som för tillfället är vakant.

Ulrika Sjöblom

Yrke: ”Affärsområdeschef för Kontract AB som är ett oberoende IT-tjänstebolag, vi finns i Örebro, Stockholm och i Finland. Där har jag jobbat sedan 2014. I IT-branschen har jag jobbat över 30 år”.

Familj: Barnen Jesper, född 1999, och 2,5 år yngre Alice.

Bor: I Karlskoga

Ålder: Född 1969, fyller 54 senare i år.

Intressen: ”Jobbet tar en stor del av min tid med många resor. Den tid jag har tillbringar jag gärna med våra barn och därmed fotboll som fritidsintresse. Malmö FF är ett annat favoritlag vid sidan av KB”.

Vad gör dig glad: Livet.

Vad gör dig arg: Krig.

Person som du beundrar: Människor i allmänhet, alla har något. Men som alla skulle säga, barnen!

Artikeltaggar

Division 3 västra SvealandFotbollKB KarlskogaNobelstadion

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.