Hoppa till huvudinnehållet

BIK sprängde miljongränsen i gratismatchen: ”Jätteglädjande så klart”

Publicerad:
4 435 åskådare såg BIK besegra AIK med 3–0. Detta var BIK:s bästa publiksiffra sedan innan pandemin – sedan 31 januari 2020. Foto: Dennis Pavlovic

BIK Karlskoga lyckades med sitt mål. Gratismatchen kommer att ge en intäkt på över en miljon kronor.

– Jätteglädjande så klart, säger sportchefen Torsten Yngveson.

Gratismatchen blev – med lite darr på ribban i speciellt andra perioden – en succé såväl sportsligt som publikt och ekonomiskt för BIK Karlskoga.

BIK hade budgeterat med en intäkt på drygt en miljon kronor för gratismatchen och passerade sitt mål under matchdagen.

Klubben visade, under matchens gång, upp att BIK-kronans då aktuella värde var 1 033 200 kronor.

– Det betyder att just den här budgetdelen gick enligt plan. Det hjälper inte till att täppa andra hål, men på det stora hela är det jäkligt positivt. Vi trodde nog att det skulle bli svårt att få till det här målet, säger sportchef Yngveson.

Bästa på tre år

4 435 åskådare är BIK:s bästa publiksiffra sedan gratismatchen 2019–2020 – sedan 4 680 mot Vita Hästen den 31 januari 2020.

BIK hade ett hemmasnitt på 2 418 åskådare inför fredagskvällens match.

– Vi visste inte riktigt var vi stod. Det har varit okej publiksiffror sett till sålda biljetter, men det har gått ner i folk som har varit här i år. Det var jätteglädjande att folk tog sig hit, jättekul.

Yngveson uttryckte tacksamhet gentemot publik och bidragsgivare.

– Vi får hoppas att dom kommer i fortsättningen med nu, folk, så att vi kan ha bra publiksiffror ända in i kaklet.

BIK Karlskoga har budgeterat för ett mindre plusresultat.

Hur ser prognosen för årsresultatet ut?

– Vi kommer att få kämpa för att få det här att gå runt i år. Kostnader har skenat, det gör det svårt att få ihop den ursprungliga budgeten. Det kommer bli på målsnöret, men det är jättesvårt att säga inför ett slutspel. Det kan bli både succéer och dyrt motstånd.

Känslosam Berglund hyllades inför storpublik: "Svårt att hålla tillbaka tårarna”Willman Borviks boxplaymål avgjorde: ”Det blev jäkligt snyggt faktiskt”Mycket talar för en sjätteplats för BIK: ”Har slarvat bort det tidigare”Succékväll för BIK – vann inför säsongens bästa publiksiffra

Artikeltaggar

AIKBIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagBudgetarEkonomiSportTorsten Yngveson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.