Hoppa till huvudinnehållet

Frågetecken för två DIF-spelare när kvartsfinalplats är i potten – skräll krävs

Publicerad:
Tobias Solberg, till vänster, tillsammans med tränarkollegan Andreas Holmberg. Foto: MATHIAS BERGELD

Jämfört med senaste matchen är det osäkert med två spelare i Degerfors IF:s trupp inför avgörandet i cupens gruppspel borta mot Malmö FF på söndag.

Tobias Solberg, som tränar laget tillsammans med Andreas Holmberg, säger i samband med fredagens träning på konstgräset vid Nobelstadion:

– Joe Gyau stod över efter en skadekänning, sedan han fått en smäll mot Skövde AIK i måndags, och kan missa matchen. Inte heller Erik Lindell tränade men vi hoppas att han är frisk och kan träna under lördagen, innan vi åker söderut.

Lördagens träning blir hemma i Degerfors: i bollhallen.

DIF har sedan tidigare fyra spelare skadade: Gustav Granath, Albin Mörfelt, Peter Gwargis (lånet från just MFF) och Nikola Djurdjic.

Lika mellan lagen

Både MFF och DIF har sex poäng och 3–0 i målskillnad efter de två inledande omgångarna i cupen, och inför den avslutande matchen. Varken Skövde AIK eller IFK Luleå har någon chans att blanda sig i kampen om avancemang.

Blir det oavgjort på söndag mellan MFF och DIF kommer det avgöras vilket lag som går vidare genom så kallade Fair Play-poäng. Det lag med lägst antal poäng baserat på spelares och ledares antal varningar och utvisningar i de tre gruppspelsmatcherna blir avgörande.

Är det lika även efter en sådan jämförelse går det högst rankade laget, MFF, vidare.

Målet: vinst

– Det är inget vi funderar på. Vi kommer att gå ut med målsättningen att vinna matchen och uppträda disciplinerat, även om det förstås är en mycket tuff motståndare vi har. Som alltid är det väldigt viktigt att inte dra på sig några ”onödiga” kort. Mot slutet av matchen kan det vara av betydelse att ett av lagen klarar sig med oavgjort, beroende på kort på söndag, men det kan då lika gärna vara MFF som ligger bättre till. Nej, dessa spekulationer ligger vi inom laget lågt med, kommenterar Solberg.

Att målet är att gå vidare i cupen är det ingen tvekan om.

Kvartsfinalerna spelas nästa veckoslut, alltså ungefär en vecka efter att grupperna avslutas.

Semifinalerna äger rum ytterligare en vecka senare.

Senast lagen möttes, i allsvenskans avslutningsmatch, blev det 2–2 vilket betydde att DIF klarade sig kvar i högsta serien utan kval.

MFF storfavorit

Enligt Svenska spels odds är MFF storfavorit till segern den här gången.

En hemmavinst ger 1,23 i odds. Kryss står i 5,60. Om DIF besegrar MFF är oddset 11,70.

Ungt DIF-löfte får A-lagskontrakt: ”Potential att bli en bra allsvensk spelare”Degerfors IF vann med uddamålet – drömmen om kvartsfinal lever vidareÅkte 100 mil för att se Degerfors cupstart: ”Vi kanske är lite galna”Säker seger i cupen – Granath skadad: ”Blir borta en tid”TOPPLISTA: Bästa ställena att äta på när du ska på fotboll eller hockey

Artikeltaggar

Degerfors IF HerrErik LindellFotbollJoe GyauMalmö FFSvenska cupenTobias Solberg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.