Hoppa till huvudinnehållet

Willman Borviks boxplaymål avgjorde: ”Det blev jäkligt snyggt faktiskt”

Publicerad:
Gustav Willman Borvik jublar efter sitt 2–0-mål i 3–0-segern mot AIK.
Gustav Willman Borvik jublar efter sitt 2–0-mål i 3–0-segern mot AIK. Foto: Fredrik Narvelid

AIK förde spelet och tilldömdes en gyllene chans att kvittera. Då avgjorde i stället Gustav Willman Borvik matchen i boxplay med sitt 2–0-mål.

– Det blev jäkligt snyggt faktiskt. Den är jag nöjd med, säger norrmannen med ett leende.

Mycket talar för en sjätteplats för BIK: ”Har slarvat bort det tidigare”

Renars Krastenbers misslyckades med att få kontroll på ett till synes enkelt uppspel vid egen blå 13 minuter in i tredje perioden.

Gustav Willman Borvik ”högg” och vann pucken.

– Jag fick upp ganska bra fart, kom in från högerkanten och såg att han stod ganska långt ut. Jag bestämde mig för att försöka fejka, gå runt och sätta den, och det funkade, säger Willman Borvik om sitt mål.

AIK pressade tillbaka BIK rejält första tio minuterna i andra och hade överlag varit det klart spelförande laget från andra perioden och framåt när Willman Borvik slog till.

– Klart det var skönt. Det stod 1–0 och var egentligen inte fördel för någon. Det böljade lite fram och tillbaka, men det kändes som vi stängde matchen vid 2–0. Det kändes som vi hade kontroll på det hela efter det.

”I dag var det grymt”

Feststämningen hängde på en skör tråd men norrmännen, Willman Borvik och omutlige Lars Volden i målet, klev fram och var avgörande när BIK vann med 3–0.

Gratismatchen sågs av 4 435 åskådare – säsongens överlägset bästa publiksiffra i Nobelhallen.

– I dag var det grymt. AIK hade många tillresta och vår klack var riktigt bra. Alla på sittplats bjöd också till. Det var kul, verkligen.

– Gratismatch, mycket publik, 3–0 hemma mot AIK och vi hyllade Berglund... En bra fredagskväll.

Känns det extra viktigt att vinna en sån här match?

– Verkligen. När det är så många på plats gäller det att visa upp en bra produkt. Det är en publiksport och då gäller det att visa att det är kul att vara på match. Jag tror att ganska många som inte har varit här tidigare kanske tycker att det är värt att sätta foten i Nobelhallen igen.

Tabellsexan BIK avslutar grundserien med två matcher nästa vecka: Kristianstad hemma på onsdag följt av Modo borta på fredag.

Känslosam Berglund hyllades inför storpublik: "Svårt att hålla tillbaka tårarna”Mycket talar för en sjätteplats för BIK: ”Har slarvat bort det tidigare”Succékväll för BIK – vann inför säsongens bästa publiksiffra

BIK–AIK 3–0 (1–0, 0–0, 2–0)

Första perioden: 1–0 (18.01) David Lilja (Henrik Larsson, Åke Stakkestad).

Tredje perioden: 2–0 (13.04) Gustav Willman Borvik spel fyra mot fem, 3–0 (16.45) Jesper Kokkonen (Max Wennlund, Arvid Aronsson).

Skott: 23–35 (11–8, 7–11, 5–16).

Utv, BIK: 3x2, 1x5, 1 matchstraff. AIK: 3x2, 1x5, 1 matchstraff.

Domare: Stefan Johansson och Carl Von Sivers.

Publik: 4 435.

Källa: TT.

Artikeltaggar

AIKBIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagGustav Willman BorvikIshockeyNobelhallen

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.