Hoppa till huvudinnehållet

Knivskar ung flicka – begärs häktad

Publicerad:
Polisens kriminaltekniker undersöker ett avspärrat område efter att ett barn knivhuggits i Brunnsparken i centrala Götebor på torsdagen. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Den man som knivskar en flicka i tioårsåldern under torsdagen begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

Flickans skadeläge är fortfarande allvarligt, men stabilt.

Det var vid lunchtid på torsdagen som mannen, som är i 35-årsåldern, gick till attack i Brunnsparken i centrala Göteborg. Flickan, som är hemmahörande i Nederländerna och hälsade på sina morföräldrar i Sverige, skadades svårt.

På fredagen är flickans skadeläge fortfarande allvarligt, men stabilt. Även flickans mormor, en kvinna i 65-årsåldern, fick lindriga skador när hon försökte skydda flickan. Mannen misstänks därför för två fall av mordförsök.

Det finns ingen känd koppling mellan flickan och mannen, och motivet till attacken är ännu okänt.

– Och det är inga sådana uppgifter vi delar med oss av i ett så här tidigt skede, även om vi skulle ha det, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson vid polisen.

Två knivar har tagits i beslag på brottsplatsen. Det ska nu göras en teknisk undersökning för att säkert kunna säga om båda användes vid attacken.

– Det är klart att det ligger i farans riktning, men det kan vi inte säga säkert ännu, säger Hans-Jörgen Ostler.

Häktningsförhandling hålls under fredagseftermiddagen.

Läs också:

Flicka knivhöggs – ungdomar stoppade mannen

Artikeltaggar

Brott, lag och rättGöteborgHäktningsförhandlingHans-Jörgen OstlerMordförsökNederländerna

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.