Hoppa till huvudinnehållet

Litauen köper ammunition till Carl-Gustaf

Publicerad:
Foto: Harleys/Saab

Saab har fått en beställning från det litauiska försvaret på ammunition till granatgeväret Carl-Gustaf. Ordern är värd 145 miljoner kronor och ska levereras med början från 2024.

Beställningen är en del av ett ramavtal mellan Saab och det svenska Försvarets materielverk genom vilken även de baltiska staterna Litauen, Estland och Lettland kan beställa Carl-Gustaf M4 och ammunition under en tioårsperiod.

– Vi är stolta att få ytterligare en order från Litauen och är redo att fortsätta leverera våra världsledande understödsvapen till kunden, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics i ett pressmeddelande.

Saab beskriver sitt Carl-Gustafsystem som väl beprövat och att det förser soldater med effektiv förmåga. Företaget pekar även på det breda utbudet av ammunitionstyper som innebär att vapnet är flexibelt och väl lämpat för många situationer på slagfältet, allt från att neutralisera bepansrade fordon till att belysa slagfältet vid operationer i mörker.

Artikeltaggar

EstlandFörsvarGörgen JohanssonLettlandLitauenNäringslivSaabSaab Dynamics

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.