Hoppa till huvudinnehållet

Mycket talar för en sjätteplats för BIK: ”Har slarvat bort det tidigare”

Publicerad:
BIK-tränaren Karl Helmersson.
BIK-tränaren Karl Helmersson. Foto: Fredrik Narvelid

Efter tre raka förluster är BIK Karlskoga ett vinnande lag igen.

– Självklart var det en väldigt viktig seger. Vi vill komma in med en god känsla i slutspelet, säger tränaren Karl Helmersson.

Matchen i Nobelhallen, som sågs av 4 435 åskådare, inleddes med två matchstraff efter redan åtta sekunder. Johan Larsson och William Nilsson Ignberg fick lämna isen efter 5+20 minuter game misconduct för fighting.

– Det satte ton på matchen. Det var jämnt och tufft. Mycket känslor rakt igenom, säger Helmersson.

BIK kunde gå till periodvila med en 1–0-ledning efter mål av David Lilja.

– Vi hade pratat inför om att vara framåtlutade och ta pucken framåt. Det tycker jag att vi gjorde. Vi mötte ett jäkligt bra AIK som satte hård press på oss. Våra backar fick inte alls mycket tid på sig för att hitta lösningar. Det var skönt att vi kunde gå till paus med en ledning.

Lite drygt två minuter in på den andra perioden tog Helmersson timeout och han var, minst sagt, upprörd i båset.

– Vi fick inte alls ner pucken bakom dom vilket är väldigt viktigt. AIK bröt spelet och tryckte ner oss gång på gång. Jag tror att dom fick in sin tredjekedja medan vi fortfarande hade spelare kvar från förstakedjan. Vi fick ägna stora delar av perioden i egen försvarszon. Vi hade en storspelande Volden (Lars) som spred ett lugn.

”Tillbaka till vinnarspåret”

I den tredje perioden kunde BIK springa ifrån och till sist vinna med 3–0 efter mål av Gustav Willman Borvik och Jesper Kokkonen. En viktig seger efter tre raka förluster.

– Vi gjorde det helt okej mot Djurgården senast men innan det har vi varit rätt så slätstrukna. Det är viktigt att komma tillbaka till vinnarspåret.

Eftersom samtliga topplag vann i den här omgången har BIK fortsatt sex poäng upp till Djurgården på femteplats. Två omgångar återstår.

– Jag tycker att vi har slarvat bort det i tidigare matcher. Vi hade kunnat ligga fyra nu. Vi pratade inför säsongen om att sluta topp sex och det gör vi. I slutspelet blir det en helt ny serie på något sätt. Där kan allt hända.

Tabellen.

Willman Borviks boxplaymål avgjorde: ”Det blev jäkligt snyggt faktiskt”Känslosam Berglund hyllades inför storpublik: "Svårt att hålla tillbaka tårarna”Succékväll för BIK – vann inför säsongens bästa publiksiffraTvå matchstraff efter åtta sekunder i mötet mellan BIK och AIK

Artikeltaggar

AIKBIK Karlskoga A-lagDavid LiljaGustav Willman BorvikIshockeyKarl HelmerssonNobelhallen

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.