Hoppa till huvudinnehållet

Nätpolarna lät kommunens deadline passera

Publicerad:
Sakerna kommer bland annat att användas för skolförvaltningens enhet för fritidsgårdar och modersmål.

Först i onsdags fick Karlskoga kommun tillbaka föremålen de bett stiftelsen, Let’s make love great again, om. Då hade stiftelsens eller Nätpolarnas deadline passerat med flera dagar.

– Vi gläds åt att dessa föremål återlämnades, skriver Magnus Ahlberg, tillförordnad chef för skolförvaltningen.

Då fick kommunen själva åka och hämta föremålen de bett om att få tillbaka. Egendomen som hämtades var sådant som köpts in efter att kommunfullmäktige tog beslut om att avveckla projektet i förtid.

När KT-Kuriren hade kontakt med Niclas Lagerstam, projektledare för Nätpolarna, i förra veckan meddelade han att kommunen skulle ha hämtat grejerna redan i onsdags för en vecka sedan men att kommunen ställde in. I den skriftliga begäran som kommunen skickade till Let’s make love great again, som varit hem för Nätpolarna, skulle stiftelsen själva ha lämnat över prylarna.

Kostsamt

Nu kommer grejerna att användas av skolförvaltningens enhet för fritidsgårdar och modersmål. På listan av saker fanns bland annat whiteboards i olika storlekar, kaffebryggare och termosar men också en 75 tum stor Smart tv. Filmerna som de krävde tillbaka finns hos Bim media och kommer troligen inte att krävas tillbaka.

– När det gäller filmerna finns det inget, till mig, uttalat önskemål om att använda dessa i skolundervisningen, skriver Magnus Ahlberg och menar att en bearbetning för att ta bort Nätpolarnas logga skulle vara kostsamt.

Loggan äger Nätpolarna enligt avtalet som gjordes med den tidigare kommundirektören, Johan Harrysson.

Lagerstam om kommunens krav: ”Vi ska lämna tillbaka allt”Deadline för Nätpolarna: Nu kräver kommunen tillbaka utrustning och materialNätpolarnas material samlas in: ”Vi vill säkra skattebetalarnas pengar”Nu läggs Nätpolarna ner – ”i enlighet med budget”

Artikeltaggar

EkonomiFilmFilmerFritidsgårdarKarlskoga kommunLOVMagnus AhlbergNätpolarnaNiclas LagerstamStiftelser

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.