Hoppa till huvudinnehållet

Känd köttjuv åtalad – slog butiksanställd

Publicerad:
Lådan med kött som de båda männen försökte stjäla. Foto: Polisen

Enligt åtalet gick de båda männen in på Lidl i Baggängen i Karlskoga. De fyllde en korg med kött och ställde den vid entrén, lämnade lämnar butiken. En av dem gick tillbaka in och hämtade köttet och den andra gick fram mot entrédörren så att den öppnas och mannen med köttet kunde gå ut genom entrén. En butiksanställd konfronterade en av männen och blev då misshandlad

De båda männen är i 25- respektive 30-årsåldern och de båda är kända av polisen för flera andra brott. Bland annat för stölder av kött. De båda männen står nu åtalade för rån och stöld.

Polisen som granskat övervakningsfilmen sa i förhör att man tydligt se att de gör gärningen tillsammans, detta genom att de tillsammans går fram till köttet och lägger ned det i korgen. Det är en låst plastlåda med kodlås som är full med kött. Köttet i lådan ska vara värt 2 463 kronor.

De lämnar sedan butiken var för sig, men en av männen stannar utanför entrédörren. Den andra går in genom entrédörren efter att ha lämnat butiken, hämtar korgen med kött som står strax innanför och mannen på utsidan går fram mot entrédörren så att den öppna och mannen med köttet går ut.

Följde efter

Målsägande, en butiksanställd såg vad som hände och följde efter i hop med en kvinnlig butiksanställd.

I förhör berättade målsägande att han sprang ut efter mannen för att stoppa honom. Målsägande sprang fram till mannen och tog tag i den blå korgen med köttlådan i och då skrek mannen: ''Det här har jag handlat i en annan butik''. Målsägande svarade: ''Du har inte handlat den här lådan med kött och kodlåset på, jag kommer att ringa polisen''. Målsägande tog tag i köttlådan så att mannen inte kunde springa bort med den och då började mannen att slå honom och att han blev slagen två gånger på ryggen och mannen hoppade när han slog för att få mer kraft. Han fick också ett slag på axeln. Målsägande sa att nu svarade polisen och då lämnade mannen platsen på en cykel. Det är oklart vart den andra mannen tog vägen.

Dömda flera gånger

Mannen i 30-årsåldern erkänner att han hjälpte till att öppna dörren men förnekar brott. Han säger i förhör att det syns på filmen att han inte rör någonting utan bara går med.

Mannen i 30-årsåldern erkänner. ”Jag har gått in och jag skulle sno köttet och jag gick sedan ut från ingången. De tog tillbaka köttet utanför. Han erkänner inte misshandel och rån. Han hävdar att en tjej sprang efter honom och tog tillbaka lådan.

Mannen i 30-årsåldern är sedan tidigare dömd för narkotikabrott, ringa narkotikabrott, brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål, olovlig körning, rattfylleri och häleri.

Mannen i 25-årsåldern är sedan tidigare dömd för stöld, ofredande, olovlig körning, ringa narkotikabrott, brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål, olaga hot, rattfylleri, ringa stöld och våldsamt upplopp. Han har dömts för flera fall av stölder av kött och han är nu misstänkt för flera stölder av kött som inte gått till åtal än.

Känd köttjuv lurade butikKänd köttjuv tillbaka – väktare kände igen mannen och tog köttetFängelse för köttjuv från Karlskoga

Artikeltaggar

ÅtalBaggängenBrott, lag och rättHotKarlskogaLidlNarkotikabrottOlovlig körning

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.