Hoppa till huvudinnehållet

Insändarsvar: En mycket viktig fråga

Publicerad:
Johanna Ghattas, MP i Degerfors besvarar en insändare om biologisk mångfald i Degerfors kommun.
Johanna Ghattas, MP i Degerfors besvarar en insändare om biologisk mångfald i Degerfors kommun. Foto: Hasse Holmberg

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar på insändare "Visioner måste förverkligas"

Hej Ni på Brukssidan!

Tack för er insändare om biologisk mångfald och för ert förtroende för Miljöpartiet de gröna. Biologisk mångfald är en mycket viktig fråga.

Insändaren som besvaras:

Insändare: Visioner måste förverkligas

Sedan årsskiftet har vi i Miljöpartiet i Degerfors en insynsplats i kommunstyrelsen. Där får vi redovisat vad som händer och beslutas inom kommunen. Oftast blir jag mycket stolt och inspirerad över vad kommunens chefer med medarbetare genomför. Det finns många kompetenta medarbetare inom Degerfors kommun. Samtidigt är det en bit kvar till att få klimat- och miljöfrågorna tillräckligt högt upp på dagordningen. Kompetensen finns inom kommunen men inte än hos alla. Jag instämmer i att både vi politiker och tjänstepersoner behöver mer utbildning i både klimatfrågor och biologisk mångfald.

Jag var med och hörde mig för hos våra tjänstepersoner kring vilka beslut som låg bakom att en del av kantzonen vid Gärdesrundan har tagits bort. Kantzoner är viktiga för vår biologiska mångfald, och vackra för oss invånare. Jag upplever inte att våra tjänstepersoner gjort det till en strid utan att de redogjort för sina grunder och även lämnat utrymme för att tänka vidare kring ärendet. Som jag förstått det har nedtagningen av växtligheten pausats för tillfället. Jag hoppas som ni att resten av kantzonen vid Gärdesrundan får stå kvar.

Jag vill också passa på att tacka er på Brukssidan för att ni tog er tid att formulera era tankar och på så sätt deltar i arbetet med att bära vår gemensamma demokrati. Om ni vill vara med att driva miljö- och klimatfrågor politiskt så är ni varmt välkomna som medlemmar i Miljöpartiet.

Vänliga hälsningar

Johanna Ghattas, kommunfullmäktigeledamot för Miljöpartiet de gröna i Degerfors

Artikeltaggar

ÅsikterBiologisk mångfaldDegerforsDegerfors kommunInsändareJohanna GhattasKlimatKommunstyrelsenMiljöpartiet