Hoppa till huvudinnehållet

Galna sviten bruten – men 50-åringen imponerade ändå: ”Bättre än jag trodde”

Publicerad:
Magnus Hedlunds lag som blev nia på Stafettvasan. Från vänster: Joel Hedlund (åkte fjärde sträckan), Elias Hedlund (andra sträckan), Torbjörn Eliasson (femte sträckan), Susanne Hedlund (tredje sträckan), Magnus Hedlund (första sträckan). På bilden syns även Agnes, dotter till Susanne och Torbjörn.
Magnus Hedlunds lag som blev nia på Stafettvasan. Från vänster: Joel Hedlund (åkte fjärde sträckan), Elias Hedlund (andra sträckan), Torbjörn Eliasson (femte sträckan), Susanne Hedlund (tredje sträckan), Magnus Hedlund (första sträckan). På bilden syns även Agnes, dotter till Susanne och Torbjörn. Foto: Carolina Johansson

Det blev inget 33:e raka Vasalopp för Magnus Hedlund som istället valde Stafettvasan – och slutade nia av 1 493 lag med 4.21.30.

– Det var bättre än vad jag trodde det skulle bli faktiskt, säger han.

Fredrik var snabbast av de lokala Vasaloppsåkarna: ”Klart att jag är nöjd”

50-årige Magnus Hedlund är minst sagt en rutinerad räv i Vasalopps-sammanhang med 32 raka Vasalopp och många vassa resultat. Hedlund från Granbergsdals IF har tidsmässigt ett personbästa på 4.07.43 från 2021 vilket gjorde att han slutade 198:a i herrklassen och 213 totalt och år 1999 slog han till med 64:e plats i både totalen och herrklass med 4.48.42.

Något 33:e raka Vasalopp blev det dock inte för Magnus Hedlund som i år valde Stafettvasan, och det gick ju minst sagt hyfsat också. Hedlunds gäng slutade nia av 1 493 lag med tiden 4.21.30.

– Det var absolut en väldigt bra tid. En niondeplats av alla lag får vi vara nöjda med. Det var bättre än vad jag trodde det skulle bli faktiskt, säger Magnus Hedlund och drar laguppställningen:

– Jag tävlade med mina två söner Elias och Joel Hedlund och min syster Susanne Hedlund samt hennes man Torbjörn Eliasson.

”Känns lite både och”

Men Magnus otroliga Vasaloppssvit på 32 i rad bröts alltså.

– Ja, den gjorde ju det… Det känns lite både och. Men ganska skönt också för det är ganska mycket förberedelser och träning och så vidare inför ett Vasalopp. När jag inte tog mig in till startplats i ”Elitledet” så tog jag Stafettvasan istället.

– Det var jättenära i två lopp att jag klarade kvalgränsen till elitstartgruppen, det handlade om sekunder. Om jag tagit mig in till ”Elitledet” så hade jag väl åkt Vasaloppet i år också.

– Vi får se hur det känns inför nästa år med träningen och så, och om man blir sugen på Vasaloppet igen.

Vinnare av årets Stafettvasa blev Team Torsby Skidtunnel på 3.49.29.

Många kämpade – men Hedlund var överlägsen av de lokala VasaloppsåkarnaPersonbästa i Vasaloppet som 48-åring

Artikeltaggar

Granbergsdals IFLängdskidåkningMagnus HedlundVasaloppet

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.