Hoppa till huvudinnehållet

Två anhållna efter skottlossning

Publicerad:
Polisen i Örebro har spärrat av ett område på Väster efter en skottlossning. Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen larmades till en adress i Örebro på söndagen, med anledning av att flera personer hört smällar i området Väster.

Polisen skrev under söndagskvällen på sin hemsida att de arbetade med ett misstänkt grovt brott.

Nerikes Allehanda, som var först med att rapportera om händelsen, skriver att två män blivit anhållna under natten mot måndag, misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott.

– Man har skjutit mot en lägenhet och två personer är frihetsberövade och senare även anhållna, säger Ola Olsson, befäl vid polisens regionledningscentral, till Nerikes Allehanda.

Efter skottlossningen spärrades ett område vid Norrgatan av och polisen har genomfört en teknisk undersökning samt dörrknackning i området.

Enligt polisen har ingen person kommit till skada och det finns ingen anledning för boende i närområdet att vara oroliga.

Polisen vill gärna få mer information om händelsen. Den som har uppgifter om händelsen uppmanas att snarast ta kontakt med polisen via 114 14 och ange ”tips” efter talsvaret. Om situationen är akut – ring 112 i stället.

Artikeltaggar

AnhållnaBrott & blåljusBrott, lag och rättMordförsökNerikes AllehandaOla OlssonÖrebroSkottlossningVapenbrott

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.