Hoppa till huvudinnehållet

18-åring anhållen för misshandel vid skola

Publicerad:
Två killar greps av polisen i närheten av en skola i Degerfors, misstänkta för misshandel. Genrebild. Foto: Johan Nilsson/TT

Två killar i övre tonåren bestämde träff med en jämnårig kille utanför Parkskolan i Degerfors för att prata om en konflikt.

Samtalet ledde till bråk och slutade i en misshandel.

Det var vid 14-tiden på måndagen som fyra personer möttes upp på en parkering vid Parkskolan i Degerfors. Två killar hade haft kontakt med en tredje kille om att mötas upp ”för att prata”.

Det hela slutade med misshandel och olaga hot.

– Det verkar som att de haft en konflikt. Vi vet inte exakt vad, men det är uppenbart att det låg en konflikt bakom, säger Jan Carlsson, utredningschef vid polisen i Karlskoga.

– Personen de sökte upp blir misshandlad och hotad med kniv i samband med det här. Han fick slag i ansiktet av gärningsmännen. Även hans kompis, som försökte avstyra bråket, hotades med kniv, fortsätter Carlsson.

Innan polisen hinner fram till parkeringen hade de två misstänkta gärningsmännen lämnat platsen i bil, men patrullen hittade bilen och de två killarna som kunde gripas på plats.

De misstänkta är födda 2005, men bara en av dem har hunnit fylla 18 år. Den yngre killen släpptes på fri fot, medan 18-åringen nu sitter anhållen misstänkt för misshandel och olaga hot.

Personen som blev misshandlad fick inga svåra skador och ville inte uppsöka sjukhus efteråt.

Artikeltaggar

AnhållnaBrott & blåljusBrott, lag och rättDegerforsGripandenJan CarlssonMisshandelOlaga hotParkskolan

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.