Hoppa till huvudinnehållet

Karlskoga kommun nominerad till kvalitetspris

Publicerad:
Karlskoga kommun har chans att bli årets kvalitetskommun.
Karlskoga kommun har chans att bli årets kvalitetskommun. Foto: Kajsa Juslin

Karlskoga är en av fyra kommuner som blivit nominerade till utmärkelsen Sveriges Kvalitetskommun 2023 som utses vid Kvalitetsmässan.

Karlskoga, Arvika, Höganäs och Ulricehamn har chansen att få utmärkelsen, som delas ut under Kvalitetsmässans invigningsgala i november.

Karlskoga kommun kommer nu att bli föremål för granskningar inriktade på resultat, ekonomi och arbetsgivarroll.

Utmärkelsen går till den kommun som ”har lyckats bäst med att utveckla och förbättra demokrati, verksamheter, arbetsmiljö och samhällsbyggande” skriver arrangörerna bakom Kvalitetsmässan i ett pressmeddelande.

Kvalitetsmässan anordnades första gången 2003 och bakom nomineringarna står Sveriges Kommuner och Regioner, Kvalitetsmässan, Saco och Hemsö.

Fakta

Om Kvalitetsmässan

Kvalitetsmässans syfte är att stimulera utvecklingen av Sveriges offentliga verksamheter och det svenska samhället i riktning mot ökad kvalitet och effektivitet. Genom att uppmärksamma förebilder och goda exempel, presentera väl arrangerade seminarier, intressanta talare och aktuella ämnesområden, ska Kvalitetsmässan vara den viktigaste mötesplatsen för alla som arbetar inom offentligt finansierade verksamheter.

Källa: Kvalitetsmässan

Artikeltaggar

ArvikaKarlskogaKarlskoga kommunNomineringarSacoSamhälleSKRUtmärkelser

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.