Hoppa till huvudinnehållet

Många medaljer och personliga rekord för Karlskogatalanger

Publicerad:
Karlskoga FiF på Tybblelundsspelen. Från vänster: Arvid Johansson, Ludwig Jalakas, Elisa Östin, Rebecca Carlsson samt Carolina Carlsson (liggandes).
Karlskoga FiF på Tybblelundsspelen. Från vänster: Arvid Johansson, Ludwig Jalakas, Elisa Östin, Rebecca Carlsson samt Carolina Carlsson (liggandes). Foto: Privat

Karlskoga FiF:s talanger fixade i helgen som gick både många medaljer och personliga rekord på Tybblelundsspelen och Växjö inomhuskast.

Tybblelundsspelen är en stor ungdomstävling som arrangeras av KFUM Örebro Friidrott och i lördags var det dags för årets upplaga där Karlskoga Friidrottsförenings talanger alltså radade upp fina prestationer. Rebecca Carlsson, F15, satte nytt personbästa på 200 meter på 32,22 sekunder. Rebeccas lillasyster Carolina deltog i F8-klassen och slog till med två personliga rekord i form av 11,21 sekunder på 60 meter och dessutom 2,44 meter i längdhopp.

Karlskoga FiF:s Arvid Johansson, P13, ”persade” på 60 meter med 8,71 sekunder vilket resulterade i en finalplats där han sprang på 8,82 och slutade på sjätte plats. I P13-klassen tävlade även Ludwig Jalakas och han fixade också personbästa. I kula är Jalakas nya personliga rekord 8,13 meter vilket gjorde att han vann silver.

Nytt personbästa i kula blev det även för Zara Branneby, F12, som slog till med 8,67 meter och det gav även en bronsmedalj. Branneby tog dessutom ytterligare ett brons i höjdhopp med 1,37 meter.

Dubbla silver för Tilda

Tilda Thelander kammade hem två silvermedaljer i F12-klassen och ett av silvren kom i stavhopp på personligt rekord 1,67 meter. Thelanders andra silverpeng inkasserades i kula med 8,99 meter.

Karlskogalöftet Elisa Östin, F13, plockade tre medaljer varav ett guld i kula med 10,29 meter. Östins dubbla silvermedaljer kom på 60 meter på 8,54 sekunder och sedan i längd på 4,73.

Elisa Östin på Växjö inomhuskast där Karlskogatalangen vann mångkampskast för F13 och dessutom satte två nya personliga rekord.
Elisa Östin på Växjö inomhuskast där Karlskogatalangen vann mångkampskast för F13 och dessutom satte två nya personliga rekord. Foto: Privat

Fler framgångar för Elisa

Elisa Östin, F13, tävlade även i söndags på stortävlingen Växjö inomhuskast där hon stod för nya fina prestationer i mångkampskast (kula, diskus och spjut) och det blev tvåa personliga rekord, plus totalseger i mångkampen. I diskus är Östins nya ”pers” nu 24,94 meter vilket gav en andraplats i den grenen och i kula kom hon på fjärde plats med 10,77 meter. Elisa Östin segrade sedan i spjuttävlingen på nytt personbästa 31,98 meter.

Artikeltaggar

Elisa ÖstinFriidrottKarlskogaKarlskoga friidrottKFUMÖrebroVäxjö

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.