Hoppa till huvudinnehållet

Moderaterna: Bättre vård för benskörhet

Publicerad:
I Sverige sker varje år sker med mellan 80 000 till 90 000 frakturer relaterade till benskörhet. Foto: Sanna Emanuelsson

Moderaterna vill ha bättre vård för Osteoporos (benskörhet) i länet. De vill bland annat se att regionen erbjuder screening till personer som tillhör riskgrupp i samband med tandvårdsbesök.

I Sverige sker varje år mellan 80 000 till 90 000 frakturer relaterade till benskörhet. Enligt Moderaterna så skulle en screening på personer som är i riskgrupp för att drabbas av benskörhet minska antalet frakturer.

– Genom tidig upptäckt av sjukdomen kan den också behandlas tidigt och frakturer kan förebyggas och undvikas. Därför föreslår Moderaterna osteoporosscreening samt en särskild osteoporosmottagning i länet, säger Anna Nordqvist, moderat oppositionsråd i Region Örebro län i samband med att en motion har lämnats in till regionfullmäktige.

Max Lejon Konnman

Artikeltaggar

Anna NordqvistDansModeraternaÖrebroSjukdomVårdVård och omsorg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.