Hoppa till huvudinnehållet

Moderaterna föreslår utbildning i intensivvård på universitetet

Publicerad:
Moderaterna anser att regionen har för få intensivvårdsplatser jämfört med hur många invånare vi har.
Moderaterna anser att regionen har för få intensivvårdsplatser jämfört med hur många invånare vi har. Foto: Kicki Nilsson / Icon Photography

Moderaterna i Region Örebro län vill se en specialistutbildning för sjuksköterskor med inriktning på intensivvård på Örebro universitet. Ett område som är drabbat av personalbrist.

Moderaterna menar att Region Örebro län står inför stora utmaningar när det kommer till framtidens kompetensförsörjning. Flera områden har under en längre tid kämpat med personalbrist. Ett område som är särskilt drabbat är intensivvården. En åtgärd enligt Moderaterna är att utbilda specialistsjuksköterskor inom intensivvård på Örebro universitet

– Därför föreslår vi att Region Örebro län ska arbeta för att få specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning intensivvård till Örebro universitet, säger Sebastian Cehlin, moderat oppositionsråd i Region Örebro län i ett pressmeddelande.

Moderaterna anser att regionen har för få intensivvårdsplatser jämfört med hur många invånare vi har. Flera av platserna håller stängda på grund av personalbrist De anser även att pandemin påminde om att bristen finns.

– För att skapa en hållbar arbetsmiljö för medarbetarna och säkerställa vården för svårt sjuka patienter, är det angeläget att intensivvårdsplatserna utökas. För att en utökning av vårdplatser ska vara möjlig krävs flera olika åtgärder, dels riktade insatser kopplat till arbetsmiljö och lönesättning men även utbildningsinsatser, fortsätter Sebastian Cehlin.

– Även om det primärt inte är regionen som beslutar om vilka utbildningar som ska anordnas på Örebro universitet hoppas jag att vi genom dialog med universitetet kan hitta en bra lösning, avslutar Sebastian Cehlin.

Max Lejon konnman

Artikeltaggar

ArbeteIntensivvårdModeraternaÖrebro universitetPersonalbristRegion Örebro länSebastian CehlinVård

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.